Nu jagar Carl Pettersson segern

Satte banrekord - nu är han bara två slag efter

SPORTBLADET

BARSEBÄCK

Carl Pettersson hade en bra lördag på Barsebäck. Svenskamerikanen, född i Göteborg, satte banrekord med 66 slag, sex under par, och seglade upp bland kandidaterna till slutsegern i Scandinavian Masters.

Han är bäste svensk, två slag efter ledarduon Adam Scott, Australien, och Maarten Lafeber, Holland, båda på minus åtta, totalt 208 slag.

På delad sjundeplats, fem under par, finns svensktrion Peter Hedblom, Robert Karlsson och Richard S Johnson, med tre slag upp till tätpositionen.

Fredrik Jacobson och Adam Mednick, tre under par och på delad sjuttondeplats, har att ta in fem slag i jakten på förstapriset, drygt tre miljoner kronor.

Englands Nick Dougherty, talangen som varit i delad ledning hela tiden, hamnade i svårigheter under den tredje rundan. Han gick in på två över par, men också han har bara två slag upp till ledarduon.

Carl Pettersson ligger bra till.

- Det är ingen lätt bana. Det syns på scorerna, sa han.

Ingen joggingfantast

Den här 26-årige golfaren är en lugn ung man med rondör, bosatt i Raleigh, North Carolina.

- Jag hade beslutat mig för att börja träna och köpte ett par gympadojor. Första veckan sprang jag fyra gånger, andra en gång och nu har jag glömt gympadojorna hemma i USA.

Han gick Barsebäcks 6 800 meter och klarade de arton hålen med lysande golf under den tredje rundan på lördagen.

Han glömde snabbt en minst sagt knäckande avslutning i fredags, med fyra slag över par på de sista sex hålen. Sammanlagt låg han på par när han gick ut på lördagsmorgonen.

- När jag la mig på kvällen så sa jag att jag skulle går runt på fem under par så att jag kom med i matchen igen. Ja, det blev ju sex under, men det är bara en bonus, sa han med ett leende efter sin banrekordrunda.

Äter middag tillsammans

På de arton hålen satte han sju birdies men fick också en bogey.

- Ja, det var på tian, fast det var en hyfsad bogey, jag puttade bra.

Han flyttade från Göteborg till England med sin familj när han var tio år. Fyra år senare fortsatte familjen till USA där pappa Lars fått ett nytt jobb. Föräldrarna har flyttat tillbaka till Göteborg, men Carl bor kvar i USA och besöker bara Sverige en gång om året.

Han har nu spelat sitt första år på USA-touren.

- Men det är roligt att spela på Europatouren. Folk här är mer avslappnade, man går ut med de andra och käkar middag och umgås och så. I USA spelar man bara ihop, sedan försvinner var och en till sitt. Publiken här är också fin.

Giftermål nästa vecka

Lördagen den 9 augusti gifter sig Carl med sin Deanna.

Svensexan är avklarad.

- Den hade jag precis innan jag flög hit Vi var tjugo kompisar som festade lite, fast det var rätt lugnt. Jag kände mig okej på flyget i varje fall.

Sedan collegetiden kallas Carl för Big Dog. I Sverige har han fått smeknamnet Calle P.

Gillar du att bli kallad Calle P?

- Ja, det låter väl bra.

Trivs du med livet?

- Jag kan inte klaga på någonting.

Bo Harmby/TT