Geert den Ouden slog till igen

Men mästarna var illa ute mot Elfsborg

SPORTBLADET

BORÅS

Djurgårdens Geert den Ouden slog till igen.

Den målfarlige anfallaren gjorde sitt fjärde mål för klubben mot Elfsborg.

Svenska mästarna levde farligt på Ryavallen men vann ändå med 2-0 (1-0).

Han går sällan mållös av banan och gjorde det inte nu heller. Visst är det ett fynd Djurgården har gjort i Geert den Ouden.

När laget för första gången i matchen kom fram till Elfsborgs straffområde small det till. Då hade det gått 17 minuter.

Med ryggen vänd mot målet cykelsparkade holländaren in 0-1. I det skedet helt ologiskt eftersom Elfsborg dominerat och haft fem möjligheter att ta ledningen.

Efter en liten svacka i spelet kom Elfsborg tillbaka. Men efter paus jämnade spelet ut sig. Med drygt 20 minuter kvar av matchen kom avgörandet. Återigen var det Geert den Ouden som var inblandad.

Nära femte målet

På en passning från Kim Källström blev den gänglige anfallaren fri med Johan Wiland i Elfsborgs mål och slog bollen förbi denne.

På mållinjen dök René Makondele upp och fick sista foten på bollen. Annars hade det förmodligen blivit mål nummer fem för Geert den Ouden.

Nu fick Djurgården för andra gången samma vecka ett bra resultat med sig. Laget var tillbakatryckt i Belgrad i onsdags. Så var det inte riktigt under de första 45 minuterna på Ryavallen. Men Elfsborg skapade ändå inte mindre än tio chanser.

Boråsarna gjorde sin bästa halvlek för året. De alerta anfallarna Hasse Berggren och Fredrik Berglund radade upp chanser.

För Berglund var det sista matchen med gänget innan han återvänder till holländska Roda. Han fick gå mållös av plan. Det hjälpte inte med fyra bra möjligheter för Berglund.

Målproblem

Elfsborg sköt 15 skott i första halvlek mot bara tre för Djurgården. Två gånger träffade hemmalaget målramen och flera gånger till var det ytterst farligt.

Ändå vinner Djurgården med 2-0.

- Jag lider med Elfsborg som spelade så bra och skapade så mycket. Vi var lite sega i benen och fick inte igång något riktigt spel. Därför känns det väldigt skönt att vinna en sådan här match, säger Djurgårdstränaren Sören Åkeby.

Elfsborgstränaren Anders Grönhagen, som var tillbaka efter ett par veckors sjukdom, var nöjd med insatsen men definitivt inte med resultatet.

- Vi gjorde en mycket bra första halvlek men hade inte marginalerna med oss. Men det är ju det där med att göra mål, säger han efter lagets tredje mållösa match i rad.

I bortalaget spelade förre Elfsborgaren Fredrik Stenman för första gången mot sina gamla lagkompisar.

Han och de andra djurgårdarna kom undan med andan i halsen den här gången.

Mycket tack vare måltjuven Geert den Ouden.

TT