Sörenstam femma efter första dagen på Drottningholm

- Jag är rätt så nöjd

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Golfdrottningen Annika Sörenstam inledde Europatourtävlingen på Drottningholm med två birdies - och avslutade torsdagen med ytterligare två.

- Jag är rätt så nöjd, men jag har egentligen spelat bättre än minus fyra, säger hon efter 68-ronden som gav henne en delad femte plats.

Foto: Scanpix
Annika Sörenstam ligger femma efter torsdagens 68-rond på Drottningholm.

Sörenstam gjorde ytterligare två birdies, men också två bogeys.

- Jag hade lite svårt att sänka puttarna i dag. Jag hade två eaglechanser och det hade varit kul att sänka nån av dem. Jag hade också några birdiechanser som jag hade kunnat sätta.

Att greenernas kondition inte var den bästa var säkert ett skäl till att det inte blev fler birdies. Annika nickade bara som svar på frågan om greenerna var svårputtade.

Alltid redo

Annika Sörenstam kom hem till Sverige efter att ha fullbordat sin Grand Slam när hon vann British Open i söndags. Hon har haft svårt att släppa tankarna på den segern, eftersom British Open stått överst på önskelistan i flera år, och hon har också haft hektiska dagar sedan hon kom hem till Stockholm i måndags. Men hon säger sig inte vara trött.

- Jag har inga ursäkter. Jag är alltid redo när jag tävlar, säger hon.

Drottningholm kort

Annika Sörenstam är numera en av de som slår allra längst bland damgolfarna. Hon hade gärna sett en längre bana. Drottningholm spelas 5 787 meter den här veckan.

- Standarden bland spelarna är så mycket bättre att man kan göra några banor svårare. Bunkrarna kommer inte i spel på den här banan som tee är lagda. Men det vore de om banan förlängdes.

Annika Sörenstam försöker hinna träffa så många släktingar som möjligt under veckan. Hon ska hälsa på sin farmor på fredagen. Och när tävlingen är slut blir det kräftskiva.

- Jag äter alla sorters kräftor, har ingen favorit. Men brännvinet hoppar jag, säger hon.

Ingela Ahlberg/TT