Norsk seger hade varit positivt för Nilsmark

Solheim Cup-kaptenen vill ha Pettersen i laget

SPORTBLADET

STOCKHOLM

En svenska lär ha hållit tummarna för norsk seger i Europatourtävlingen i golf på Drottningholm.

Solheim Cup-kaptenen Catrin Nilsmark.

Hade Suzann Pettersen vunnit hade norskan varit klar för Solheim Cup-spel.

Catrin Nilsmark vill ha med Pettersen i Solheim Cup-laget för att locka norsk publik till Barsebäck. Pettersen har också lite vana från Solheim Cup från i fjol. Men Pettersen kommer inte att kunna spela in sig i laget, eftersom hon åker tillbaka till USA, där hon spelar från och med i år, i stället för att spela de två kommande Europatourtävlingarna.

- Jag måste tänka längre än till Solheim Cup. Förhoppningsvis kommer jag ändå till Barsebäck. Om jag tycker att jag spelar bra, hoppas jag Catrin tycker det också, säger Pettersen.

Mycket talar för att Nilsmark ger Pettersen ett av sina fem wild cards.

Sophie Gustafson, som slog Pettersen i särspelet på Drottningholm, var redan innan tävlingen klar för Solheim Cup.

Ingen av de spelare som ligger strax bakom de sju första på Solheim Cup-rankingen, som automatiskt får en plats, lyckades ta några rankingpoäng under Drottningholmsveckan.

Många svenskor tycker Reid

Rutinerade fransyskan Patricia Meunier-Lebouc, som Catrin vill ha med i laget, tvingades bryta tävlingen på grund av trötthet och illamående orsakat av sin graviditet.

Förra Solheim Cup-kaptenen Dale Reid har sagt under veckan att hon tycker att Catrin ska ta med så många svenskor som möjligt eftersom de har publikstöd i Barsebäck. En som Reid anser bör vara med är Helen Alfredsson som varit med i alla tidigare Solheim Cup. Alfredsson med sitt heta temperament är fruktad av amerikanskorna. Helen Alfredsson övertygade dock inte helt på Drottningholm där hon blev 25:a, slagen bland annat av kapten Nilsmark som slutade 17:e.

Koch kan höja sig

Maria Hjorth är ett annat namn som diskuteras, eftersom hon gör många birdies, vilket kan vara en fördel i matchspel. Hon blev elva på Drottningholm efter att ha blandat storspel med mindre bra spel.

Carin Koch anses given eftersom hon är obesegrad i Solheim Cup. Hon är nyligen tillbaka i spel efter sin graviditet och slutade på 20:e plats på Drottningholm, nöjd med sitt långa spel, men missnöjd med puttningen.

- Det långa spelet har nästan aldrig varit bättre än det är just nu. Nu är det bara närspelet kvar, och det är inte så långt borta. Och jag vet att jag kan höja min nivå under Solheim Cup, säger Koch.

Ingela Ahlberg/TT