Besvikelse efter 1-1 mellan HBK och AIK

Sen kvittering av Halmstad var rättvis

SPORTBLADET

HALMSTAD

Det stod besvikelse skrivet i pannorna på tränarna Jonas Thern i Halmstads BK och Richard Money i AIK efter 1-1-matchen i solgasset på Örjans vall.

Stockholmslaget tog ledningen genom Arash Talebinejad ett par minuter in i andra halvlek och Olle Kullinger kvitterade för hemmalaget när matchuret visade 89.58.

- Man är alltid besviken när man inte vinner en match som man leder med tre tilläggsminuter kvar, men HBK var förstås värt en poäng, sade Richard Money.

- Jag känner också besvikelse eftersom vi gjorde en bländande match och skapade tillräckligt med chanser för att avgöra redan i första halvlek, menade Jonas Thern, som också var besviken på domaren Miro Ukalovic.

- Normalt är han en duktig domare, men i dag såg han bara åt ett håll.

Situationen HBK-tränaren främst hade invändningar emot var när Igor Sypniewski blev dragen i tröjan vid strafflinjen och fick en varning när han protesterade vilt. Det innebär att den målfarlige polacken är avstängd i HBK:s nästa match mot Enköping borta.

Sen kvittering

Detta kan bana väg för Olle Kullinger, som gärna skulle vilja spela mot sitt gamla lag efter sitt poängräddande kanonmål. Kullinger har haft svårt att platsa i HBK, men klandrar inte Thern.

- Nej då, vi har haft en bra dialog och jag har inte varit i form förrän nu när jag fått upp fysiken och snabbheten. Jag kände redan efter någon halvmeter att halvvolleyskottet skulle gå i mål för det är sannerligen inte ofta man får till ett sådant distansskott.

Målet kom i grevens tid för hemmalaget som kämpade frenetiskt för att luckra upp AIK-muren, där backlinjen spelade strålande, inte minst i luftrummet där HBK:arna så gott som alltid kom till korta.

Svensson AIK-bäst

- Jag är glad på det sätt vi spelade för det är inte lätt att komma hit efter tre raka förluster, men vi stod upp bra och det kan vi ha nytta av i framtiden, konstaterade Money, som var halvnöjd med nye Derek Boatengs insats i debuten.

- Det är stor skillnad på att spela försäsongsmatcher och tävlingsmatcher, men om en månad är han nog uppe på rätt nivå.

Målvakten Håkan Svensson fick pris som bäste AIK:are på sin gamla hemmaplan och han såg med en fin närskottsräddning till att Sypniewski fick gå mållös från planen. HBK-målvakten Conny Johansson såg däremot lite tvekande ut när Arash Talebinejad rullade in 0-1-målet i början av andra halvlek.

HBK hade sina starkaste kort i mittfältarna Torbjörn Arvidsson och Andreas Johansson, plus att Sharbel Touma gjorde en fin första halvlek med bland annat ett mäktigt ribbskott.

TT