Berggren spräckte nollan på Ryavallen

Tre matchers måltorka över för Elfsborg

SPORTBLADET

BORÅS

Måltorkan är över för Elfsborg. Tack vare Hasse Berggren.

Han gjorde enda målet när Örebro besegrades på Ryavallen i måndagens allsvenska fotbollsmöte.

För Örebro var det den sjätte mållösa matchen i rad.

Efter tre raka matcher utan nätkänning frälste Hasse Berggren Elfsborg.

- Skönt. Men jag har inte varit så orolig. Inte när vi skapat så mycket chanser som vi gjort, säger Elfsborgsforwarden som fixade första segern sedan i juni.

Han slog till i den 31:a minuten. Efter ett fint anfall där Andreas Klarström och Lasse Nilsson var inblandade befann sig Berggren plötsligt fri i straffområdet och avslutade iskallt.

- Den som är mest van att göra mål är kyligast när chansen ges, säger Örebros tränare Stefan Lundin.

Lundin önskar att han hade haft en sådan lirare i laget. Nollan framåt har hållit i sig i lite över nio timmar nu, 574 minuter. Inte sedan den 22 juni har ÖSK lyckats få in bollen, när Enköping besegrades med 4-2.

Dyster svit

Sedan följde tre 0-0-matcher och sedan tre förluster. Den fina positionen i tabellen från i våras har försvunnit. För Elfsborg betydde de tre poängen mycket. Laget fick lite andrum i de nedre regionerna. Upp till Örebro skiljer nu bara två poäng.

ÖSK började piggt de första minuterna. Men snart tog Elfsborg över och hade ett klart grepp. Chanser var det gott om också. Mest för Elfsborg men även Örebro hade sin del.

Lasse Nilsson spelade från start i Elfsborg istället för den till Holland flyttade Fredrik Berglund. Nilsson var iblandad i många situationer och kunde mycket väl blivit målskytt han också. Precis som Andreas Klarström och Johan Karlsson.

Lars Larsen och Paul Oyuga hade båda bra tillfällen att göra ett förlösande mål för Örebro.

Tre glädjeämnen

När ÖSK försökte flytta fram folk i andra halvlek för att få till en kvittering öppnade det sig för hemmalaget. Elfsborg hade flera fina kontringslägen.

- Spelet var mer statiskt efter paus. Men med mer kyla kunde vi gjort fler mål på våra chanser, säger Elfsborgs tränare Anders Grönhagen.

Han var väldigt belåten med tre saker. Att äntligen nollan framåt sprack. Att det äntligen blev seger. Och att laget inte släppte in något mål.

TT