Öster fördubblade målskörden hemma

Stor förlust för BoIS efter bra första halvlek

SPORTBLADET

VÄXJÖ

Öster hade inte vunnit en hemmamatch och bara gjort tre mål på Värendsvallen i år.

Landskrona hade spelat fyra raka allsvenska matcher utan att släppa in ett mål.

Resultat när lagen möttes i Växjö på måndagen?

3-0 (1-0) - till Öster.

Landskrona var bättre än Öster under de första, inte särskilt välspelade, 38 minuterna. Sedan gjorde Österanfallaren Dani Hamzo 1-0. Efter paus tog Öster över matchen. När 2-0 kom tog Landskrona slut och Öster kunde spela ut.

Tidigare har Öster stumnat ju längre matcherna gått. Nu var det Växjölaget som tog över i andra halvlek.

- Tidigare tycker jag inte vi har haft tillräcklig fysik för att klara allt som krävs av ett allsvenskt lag hela matchen. Nu har vi det. Dessutom är det ju så att medgång ger ett lag energi, sade en nöjd Leif Widén, tränare i Öster sedan i juli.

- Det är små marginaler. Vi spelar slarvigt i första halvlek och har tur som inte drar på oss ett baklängesmål. Dessutom har vi en bra målvakt, fortsatte Leif och tittar tacksamt på Björn Stringheim som sitter bredvid.

Lyckan total

Stringheim stod i vägen för allt, till exempel när Johan Andersson drog på i första halvlek. När Landskronabacken Magnus Torvaldsson nickade tätt, tätt utanför efter en hörna var inte ens Stringheim i närheten.

Tio minuter senare gav Dani Hamzo svar på tal. Många hade velat se brasse-förvärvet Joao Rodrigo från start i stället för Hamzo. När hans inlägg från höger seglade över Mats Svensson och via stolpen in i Landskronamålet var dock lyckan total.

- Bollen var menad som ett inlägg, men det var riktigt skönt att se bollen sitta, sade Dani.

Wibrån bäst

Direkt efter pausvilan såg Landskrona ut att sakta närma sig ett kvitteringsmål. Men efter 61 minuter avgjordes matchen i den motsatta änden av planen.

Nyttige anfallaren Andreas Ottosson nickade ner bollen till Hamzo. Hans första skott blockerades och hans retur tog i stolpen. På nästa retur höll sig Peter Wibrån framme och slog in 2-0.

Wibråns första mål efter återkomsten från Hansa Rostock kom i en match där han dominerade mittfältet. Upp och ner sprang han, till synes outtröttlig. Hela Öster spelade ut den sista halvtimmen. Andreas Ottosson gjorde sedan 3-0, då en passning från Atiba Hutchinson lämnade honom helt ren i det vidöppna Landskronaförsvaret.

- Vi är rejält besvikna. Första halvlek är vi relativt nöjda med. I andra blev vi tempofattiga och omständiga, sade Jan Jönsson, tränare i Landskrona, efter matchen.

TT