Vi missar massor av matcher

– utbudet är så stort...

SPORTBLADET

Ett tråkigt besked till alla fotbollsfantaster: ni kommer att missa hundratals matcher i höst.

Orsak: Utbudet har blivit så stort att det är omöjligt att hinna se allt som visas – även om man tittat på tv 24 timmar om dygnet.

Foto: Bilden är ett montage

Canal Plus storsatsar på italienska ligan och Premier League. Samtidigt har TV3/Viasat bestämt sig för att visa alla Champions League-matcher. Och spanska ligan.

Dam-VM, U17-VM, Bundesliga, brasilianska ligan, EM-kvalmatcher. Utbudet har växt. Och det fortsätter att växa.

En som njuter i fulla drag är fotbollskommentatorn Chris Härenstam som i höst kommer att kommentera fotboll i tre kanaler: com hem, 24 och Eurosport.

– Som mest kan det bli upp till åtta matcher i veckan. Jag måste säga att jag har en otrolig tjej – det är sanslöst att hon står ut, säger han.

I 24 kommenterar han matcher från damallsvenskan och superettan, i com hem allsvenska pay-per-view-matcher och i Eurosport bland annat målmagasinet Eurogoals.

– Höjdaren under hösten blir den allsvenska slutspurten. Och redan i januari kommer en annan härlig tv-händelse: Eurosports direktsändningar från afrikanska mästerskapen, säger Härenstam.

Det mesta är spikat i tv-bolagens tablåer inför fotbollshösten. Men ett stort orosmoln finns kvar: inget nationellt, spanskt avtal har ännu slutits vad det gäller La Liga.

Därför har inte heller Viasat, som förhandlar om sändningsrättigheterna i Norden, kunnat skriva under något nytt kontrakt.

– Vi diskuterar med flera parter för att vara så långt framme som möjligt när det spanska avtalet sluts, säger Magnus Dahlborn på Viasat Sport.

Här är all fotboll du kan se på tv i höst:

Nationell liga- och cupfotboll

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM