Rickardsson tillbaka när slutspelsstriden tätnade

Masarna och Luxo Stars vann

SPORTBLADET

MÅLILLA

Kampen om slutspelsplatserna i speedway går vidare. Luxo Stars vann hemma i Målilla mot Västervik inför rekordpublik, medan Masarna vann en oerhört svängig match hemma mot Kaparna.

Tony Rickardsson var tillbaka för Masarna och fick till sist avgöra.

Smålandsderbyt mellan Luxo Stars och Västervik lockade 6 585 personer till Målilla. Västervik kom utan skadade Todd Wiltshire och Tomasz Gollob.

- Tomasz är på förhör hos det polska förbundet, de misstänker en läggmatch i den polska ligan, berättar Västerviks lagledare Jörgen Johansson.

Trots detta bjöd Västervik bra motstånd i början, efter fem heat var matchen oavgjord. Sedan klev Mikael Max fram för hemmalaget. Mikael var helt omutlig för kvällen - han noterades för 14+1 poäng och var inblandad i tre dubbelsegrar för hemmalaget.

- Ändå tyckte jag att det gick lite segt. Västervik hade två starka förare borta och vi hade bara en, det borde gått lite lättare, anser han efter sin första maxpoäng för säsongen.

Hårt om platserna

Eftersom Luxo Stars till slut vann matchen med 55-41 tog laget också hand om bonuspoängen. Men Max glada ansiktsuttryck förbyttes i irritation när han fick beskedet att Masarna vände till seger hemma mot Kaparna.

- Fan också, nu kan det bli tungt att komma till slutspelet. Men vi har fortfarande chansen, konstaterade han.

Matchen i Avesta mellan tvåan och trean i tabellen, Masarna och Kaparna, var något av det mest svängiga i resultatväg som kan åstadkommas. Kaparnas Jarek Hampel inledde med att besegra comebackande Tony Rickardsson, och Kaparna ledde efter fyra heat med 15-9. Tre raka dubbelsegrar för hemmalaget vände matchen.

Vände igen

Kaparna fick ny fart och hade 43-35 efter 13 av 16 heat och såg ut att kunna vinna säkert.

Då vände matchen igen.

Masarna vann dubbelt i näst sista heatet och hade chans att vända i det sista. .Tony Rickardsson var snabbast från start och fick med sig Gary Havelock. Denne uppvaktades stenhårt av Kaparna-förarna i fyra varv men höll undan till en dubbelseger - vilket betydde att Masarna vann matchen med 49-47. Bonuspoängen tog Kaparna hand om, men Masarna ökade sina chanser att komma till slutspel rejält.

Rickardsson visade ingen ringrost, och efter sin inledande poängförlust plockade han full poäng inför 4 805 personer.

Upp i ledning

Smederna tog över serieledningen genom att vinna borta mot Rospiggarna med 51-45. Hemmalaget saknade Andreas Jonsson som tvingades lämna återbud på grund av en ömmande rygg.

- Jag har varit och röntgat men det syns inga fel på röntgenplåtarna. Det är vurpan från lag-VM som fortfarande spökar, och smärtan har bara blivit värre och värre. Jag ska få hjälp med massage för att bli bättre, berättar Andreas.

Valsarna blir allt mer isolerade i botten av tabellen. Laget förlorade hemma mot Vargarna med 42-54 och måste vinna minst en av matcherna mot Rospiggarna i de kommande omgångarna för att ha en chans att klara nytt kontrakt.

Indianerna säkrade troligen sitt kontrakt genom att vinna med 50-46 hemma mot VMS Elit.

Sune Karlsson/TT