Segrar för Arsenal och United

David Beckham Beckham saknades inte på Old Trafford

SPORTBLADET

LONDON

Fredrik Ljungberg var bara centimeter från att bli målskytt.

Anders Svensson fick nöja sig med 45 minuters spel och Michael Svensson blev syndabock.

Resultaten var blandade för svenskarna i premiären i engelska Premier League. Desto bättre gick det för regerande mästarna Manchester United och Ryan Giggs: 4-0 mot Bolton efter två mål av Giggs.

Foto: AP
Uniteds nya nummer sju Ronaldo gjorde en imponerande debut i Manchester-tröjan.

Fredrik Ljungberg var tillbaka efter senaste axelskadan, han var också ytterst när att göra mål för Arsenal i premiärmatchen mot Everton. Hans frispark i 75:e minuten var utmärkt slagen men ett par centimeter för hög.

I stället för 3-0 blev det ribba ut.

För Arsenal blev det ändå seger, 2-1 mot Everton, men backen Sol Campbell höll ännu en gång på att ställa till det för Londonlaget. I slutet av förra säsongen drog han på sig en avstängning som managern Arsene Wenger hävdade att den kostade "Gunners" ligatiteln. Campbells röda kort i lördagens match kunde ha kostat Arsenal segern mot Everton.

Hands av Stubbs

Men Everton kunde inte utnyttja möjligheten, i stället gjorde Thierry Henry 1-0 på straff efter att Alan Stubbs tagit med handen. Robert Pires ordnade 2-0 och när Everton reducerade genom Tomasz Radzinski var det bara sex minuter kvar av matchen.

I Everton fick Tobias Linderoth chansen från start och spelade fram till 57:e minuten då han byttes ut mot 17-årige supertalangen och landslagsspelaren Wayne Rooney.

Svensklaget Southampton hade ingen lyckad dag mot Leicester (2-2), och värst var det för Michael Svensson. Landslagsbacken orsakade en straff redan efter fem minuters spel, som slogs in av Paul Dickov. I 10:e minuten gjorde sedan Les Ferdinand 2-0.

Managern Gordon Strachan valde att plocka ut Anders Svensson i halv tid och i stället sätta in nyförvärvet från Sunderland, Kevin Phillips på topp. Han och James Beattie ordnade sedan en poäng när man gjorde två mål inom loppet av fyra minuter i slutet av matchen.

Ingen saknar Beckham

Avsaknaden av David Beckham verkar inte vara alltför stor i Manchester United. 4-0-seger mot Bolton var en tydlig signal till övriga lag och fortsättningen av Premier League. United är en självklar favorit till ännu en ligaseger.

Giggs visade också att det finns ett alternativ till Beckhams frisparkar, nämligen han själv. Hans frispark från 25 meter betydde 1-0. Ytterligare ett mål av Giggs samt från Ruud van Nistelrooy och Paul Scholes säkrade segern. van Nistelrooy hann också med att missa en straff.

Desto tuffare får nykomlingen Wolverhampton, första förlusten kom på lördagen och den blev rejäl, 1-5 borta mot Blackburn.

På söndag ska en miljard kronor - det vill säga alla nyförvärven i Chelsea - visa att man hunnit bli samspelta. Motståndet är dock tufft för ryske affärsmannens Roman Abramovitj klubb då man möter Liverpool på bortaplan.

Dessutom möts Newcastle och Leeds på Elland Road.

TT-Reuters