Målvakterna i fokus i Landskrona

Landskrona och Örgryte delade på poängen

SPORTBLADET

LANDSKRONA

Målvakterna kom i fokus när Landskrona och Örgryte spelade 1-1. Mats Svensson i Bois och Dime Jankulovski i Öis gjorde varsin reflexräddning och räddade därmed en poäng till sina lag i en match som präglades av ängslan att förlora mer än viljan att vinna.

Foto: Scanpix
Det blev oavgjort i lördagens drabbning mellan Örgryte och Landskrona.

Örgryte hade sin chans att plocka hem alla tre poängen drygt en kvart före slutsignalen när ÖIS-mittfältaren David Marek sköt från några meters håll. Skottet var hårt men Mats Svensson var rena spiralfjädern och fick upp en hand.

Några minuter senare lutade alla poängen åt Bois när Audun Helgason nickade från målgården men där var Jankulovski lika reaktionssnabb och stoppade bollen.

I en bökig situation fick Öis-målvakten en smäll mot huvudet, fick fyra smala tejpremsor på såret, var vimmelkantig när han reste sig och måste lämna planen.

In kom 19-årige oerfarne Tommy Naurin och han klarade sig bra, och kunde agera lugnt.

Hos Bois grämde man sig över att man inte kunde sätta mer press på den unge ÖIS-målvakten.

- Spelarna försökte väl att trycka på men det var en sådan dag när det inte fungerade, sade Bois tränare Jan Jönsson.

Förutom målen fanns det inte mycket skoj som hände på Landskronas idrottsplats. Spelet från båda lagen var slumpartat och utan idéer, allt rullade på i ett makligt tempo och från Bois-håll flera bjudningar och passningar som gick snett.

Osäkra ben

Kanske var förklaringen att Landskrona förlorade senast mot Öster med 0-3 och Örgryte fick en snyting hemma mot Malmö FF med 0-4.

Det var osäkra ben och huvuden.

- Många spelare på planen kom inte upp i normal standard. Lagen var väl rädda för att förlora och då är det en viss logik i oavgjort.

Jan Jönsson beskrev händelserna från bänken som att "det var huvudvärk hela tiden":

- Vi bjöd in dem, jag är bara nöjd med vår första halvtimme.

Drömstarten med 1-0 efter fem minuter hjälpte inte. Matthias Eklund laddade från 25 meter och fick se bollen smita in vid Jankulovskis högra stolpe.

Örgryte kvitterade i slutet av första halvlek när Johan Anegrund flöt fram och nickade in bollen efter en hörnspark.

Många avstängningar

Fyra tongivande spelare i Erik Hamrins lag var avstängda och två var hemma och var sjuka.

- Vi fick stuva om i laget och hade det jobbigt. Det var för passivt och för fegt. I andra halvlek krigade killarna och med lite flyt - Paulinhos skott utanför - kunde vi vunnit, sade Örgrytes tränare.

Fast i omklädningsrummet var det ganska förnöjt med en pinne.

Bo Harmby/TT