Andra raka segern för Sophie Gustafson

- Det är helt otroligt

SPORTBLADET

NEWRY, NORDIRLAND

Sophie Gustafson är i sitt livs golfform. En vecka efter Europatoursegern på Drottningholm vann hon igen.

Det räckte med en parrond, 72 slag, för att den 29-åriga svenskan skulle vinna tourtävlingen i Newry, Nordirland, på söndagen.

Foto: AP
Sophie Gustafson visar storform efter att ha tagit sin andra raka seger.

Sophie Gustafson fick totalscoren 275, 13 under par, och var ett slag före engelskan Alison Nicholas. Först fyra slag efter henne placerades sig danskan Iben Tinning på tredje plats.

- Det är helt otroligt, sade Sophie Gustafson efter sin seger.

Sophie Gustafson hade en mycket svängig slutrond i Newry. Under mycket svårspelade förhållanden i snålblåsten i skuggan av Mournebergen var det dock inte många som hade en bättre slutrond. Bara tre spelare förmådde spela under par - och klart bäst av alla gick Nina Karlsson från Sölvesborg. Hon hade 69 slag, två bättre än någon annan och avancerade till delad åttonde plats som näst bästa svenska.

Avgjorde med eagle

Men det var Sophie Gustafson som fick sista ordet igen. Och även om spelet ofta gick i otakt så räckte hennes 72 slag till den andra raka toursegern.

Gustafson gjorde endast fyra par, samt fem birdies och hela sju bogeys under slutronden. Ändå kunde hon kosta på sig en bogey på sista hålet. Segerrycket kom på 17:e hålet då hon gjorde en eagle, två under par, på det 386 meter långa par 5-hålet. Det knäckte främsta konkurrenten, Alison Nicholas, som med en seger hade säkrat en plats i Solheim Cup-laget.

- Jag visste att jag behövde göra någonting speciellt på de fem sista hålen och att göra en eagle i det läget var något alldeles extra. Jag kunde inte tro att det var sant, sade Gustafson.

Sophie Gustafson är i ypperlig form inför Solheim Cup, prestigemötet mellan Europa och USA som spelas på Barsebäck den 12-14 september. En Europatourtävling återstår innan dess, i Bridgend, Wales, under veckan.

Trots att Sophie Gustafson bara spelat sju tävlingar på Europatouren i år, hon är ju med på PGA-touren också, så toppar hon Europatourens order-of-merit före Annika Sörenstam.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM