Stefan Selakovic avgjorde i premiären

”En utmärkt inledning”

SPORTBLADET

Stefan Selakovic fick igår en smakstart på säsongen.

Han blev matchhjälte med sitt straffmål i ligapremiären.

- Ja, sämre början kan man få, säger en nöjd Selakovic.

Holländska ligan kunde inte börjat bättre för Stefan Selakovic. Hans Heerenveen vann med 1-0 över Volendam borta i går.

Målskytt: Selakovic.

- Ja, de var trevligt, det känns skönt, en alldeles utmärkt inledning, säger han.

Svensklaget Heerenveen saknade fyra ordinarie spelare och det märktes. Hemmalaget, nykomlingen Volendam, kämpade bra och Heerenveens mål kom efter en halvtimme. Antonio Correia drogs i tröjan och gick omkull i straffområdet och domaren blåste straff.

Fram stegade Stefan Selakovic under hemmapublikens burop.

- Lite spänt var det såklart, första matchen för säsongen och det står 0-0, och så var det framför deras klack. Så det är klart att lite tankar är det som flyger genom huvudet, säger Stefan.

Han har inte varit förste straffläggare under sina två tidigare säsonger i klubben.

Målvakten gick fel

- Jag slog inte straffarna i fjol, men har gjort det nu under träningsmatcherna. Så det var inget att tveka på när domaren blåste. Jag slog den längs marken i målvaktens högra hörn och han gick åt andra hållet.

Efter målet blev matchen en ganska avslagen tilldragelse, fram till de sista 20 minuterna då Volendam pressade lite hårdare, men utan framgång.

Förutom Selakovic spelade Petter Hansson hela matchen, och gjorde en bra insats i försvaret. De två andra svenskarna spelade inte; Abgar Barsom satt på bänken och landslagsbacken Erik Edman är skadad.

Edman gjorde illa handen i Intertotocupmatchen mot Villareal i tisdags och har inte kunnat träna i veckan. I dag flyger han hem till landslagssamlingen, men det är osäkert om han kan spela mot Grekland på onsdag.

- Jag ska röntgas hemma och så får vi se hur allvarligt det är. Så vi får se hur det känns, och sen är det ju Lasse och Tommy som bestämmer vem som spelar, säger Erik Edman.

Hoppas på landslaget

Stefan Selakovic är inte uttagen i Sveriges trupp mot Grekland, men hoppas på en chans i EM-kvalet.

- Jag har ju varit ljumskskadad och bara kunnat träna en vecka. Men jag har pratat med förbundskaptenerna på telefon. Formen känns bättre och bättre, säger Selakovic.

Jennifer Wegerup