Han halshöggs - för att spela i framtiden

Basebollstjärnan Ted Williams blev nedfrusen av sin son efter sin död för att göra comeback i Red Sox

SPORTBLADET

NEW YORK

Kanske för att kunna göra comeback i Red Sox en vacker dag.

Nu avslöjas att legendenarens huvud kapats och förvaras bredvid kroppen.

Foto: GETTY IMAGES
I en sådan här tub ligger Ted Williams.

När Ted Williams - en USA:s absolut största basebollstjärnor - dog förra sommaren frystes hans kropp ner i flytande kväve.

När Hall of Fame-medlemmen Ted Williams, 83, dog i juli förra året flög hans son John Henry Williams kroppen till Alcor Life Extension Foundation i Scottsdale, Arizona - ett kryotekniklaboratorium som skulle frysa ner fadern i hopp om att framtida teknikframsteg kunde väcka honom till liv.

Därefter har det varit cirkus.

John Henrys halvsyster Bo-by-Jo Farre stämde brorsan och hävdade att pappa inte alls ville frysas ner, utan att askan skulle spridas där Ted brukade fiska i Florida Keys.

John Henry halade fram en papperslapp, smutsig av motorolja och daterad den 2 november 2000. Den bär signaturerna av John Henry, hans syster Claudia och pappa "Ted Williams".

De uttrycker deras önskan att de ska försättas i "bio-status efter att vi dör" så att de har chansen att "vara tillsammans i framtiden".

Men Bobby-Jo, Williams dotter från första äktenskapet, hävdar att hennes far normalt sett brukade signera juridiska dokument "Theodore S. Williams" och är tveksam till äktheten, speciellt med tanke på att fadern var mycket sjuk i november 2000.

Men i går kom en laboratorieanalys som sa att det verkade vara Williams riktiga signatur. Men problemen är inte över för John Henry Williams. Nya numret av Sports Illustrated avslöjar att sonen John Henry inte betalat räkningen till kryolabbet.

"Kasta Williams kropp"

Notan var på 120 000 dollar, cirka en miljon kronor, plus flygresan på 16 000 dollar. Tio dagar senare betalade han 25 000 dollar men sedan dess har inga pengar kommit in.

Enligt Sports Illustrated kan detta vara anledningen till att att pappans kropp inte behandlas som den borde.

Ett vittne berättar att Williams huvud var avlägsnat enligt "neuroseparations"-kirurgi, trots att John Henry ville ha en "helkropps-suspension".

Förre chefen Larry Johnson påstås ha en bandinspelning där en styrelsemedlem och en rådgivare skojar om att de skulle "kasta Williams kropp", sälja den på eBay eller skicka den "i en frostad papplåda" till John Henry - för att på så sätt få honom att betala räkningen.

Dessutom påstås flera personer ha fotograferat det berömda liket och tagit DNA-prov.

Enligt magasinet förvaras nu stjärnans huvud på en hylla i en stålbehållare fylld med flytande kväve. Medan kroppen förvaras i en cylindrisk ståltank i samma rum, också i flytande kväve.

Det måste se ganska sjukt ut.

Dessutom: Williams huvud är rakat och har flera uppborrade hål.

Dessutom: skallen har spräckts tio gånger på grund av fluktuerande förvaringstemperaturer.

"Ingen har med det att göra"

"Idén om att Ted Williams är fridfullt förvarad hel är en myt, till stor del spridd av media, sedan den store Red Sox-spelaren togs in på Alcor den 5 juli 2002", skriver SI:s reporter Tom Verducci.

"Jag visste att han var i två delar och jag visste att hans huvud hade blivit skadat. Jag undrade om hans son visste".

- Jag har inga kommentarer. Ingen har med det att göra, säger John Henry, 34, mindre lyckad basebollspelare.

Talesmän för kryo-företaget hävdar att de ofördelaktiga uppgifterna sprids av en missnöjd före detta anställd, men de verkar inte förneka dem.

Carlos Mondragon vid Alcor säger bland annat att mikroskopisk spräckning av skallen ingår i frysprocessen.

Buzz Hamon vid Ted Williams-museet i Hernando, Florida, har bett statsåklagarna i Arizona att undersöka i vilket tillstånd Williams kropp egentligen befinner sig.

Åklagarna vill inte kommentera den pågående utredning.

Många frågor återstår.

Den bisarra historien går vidare.

I Arizona väntar 28 döda kroppar på ett botemedel

Fredrik Virtanen