Hört och sagt i Paris

SPORTBLADET

INGET VM FÖR LÖVGREN. Det blir ingen VM-start för Patrik Lövgren. MAI-sprintern skulle springa 100 meter i Paris, men den sträckning i baklåret han ådrog sig för sex veckor sedan har ännu inte läkt ut.

- Patrik gjorde ett testlopp i går (torsdags) och han kunde inte springa, sade landslagsläkaren Sven Jönhagen på fredagen.

Lövgren är den tredje som försvinner ur den ursprungligen 22 man starka svenska VM-truppen på grund av skador. Stavhopparna Kirsten Belin och Oscar Janson drabbades av stressfrakturer före VM. (TT)

SVENSKT REKORD KRÄVS FÖR SEMIFINAL. Jimisola Laursen är i Paris för att sätta svenskt rekord - det är enda sättet att ta sig vidare från försöken på 400 meter.

- Absolut. Det måste jag göra, är MAI-löparens övertygelse inför lördagens inledande VM-prövning.

Från de sju försöksheaten går de tre främsta i varje heat samt de tre därefter bästa tiderna vidare till de tre semifinalheaten. Tufft nog för Laursen, som satte svenskt rekord (45,54) under sitt lyckade VM i Edmonton för två år sedan då han nådde semifinal.

- Standarden är bättre nu. De är tre stycken i mitt heat som har varit under 45 sekunder i år.

Men Laursen misströstar inte. De mystiska känningarna i baklåret har gett med sig och han känner sig redo för stordåd.

- Får jag bara ett helt lopp där det stämmer så kan jag sätta rekord, säger han. (TT)

SVENSKT REKORD KRÄVS FÖR FINAL. Camilla Johansson är i Paris för att sätta svenskt rekord - det är enda sättet att gå till VM-final i tresteg.

- Jag tror det krävs 14,15 eller längre för att gå till final, säger Växjötjejen inför söndagens trestegskval.

Camilla Johansson har varit över 14 meter två gånger i år och har den självklara ambitionen att smälla till med ett rekordhopp som bär ända till tisdagens final i VM.

Hon gick till final i VM 2001 och blev där elva.

- Tresteget har blivit ett snäpp bättre. Jag ser VM som en bonus. Mitt mål i år var att komma tillbaka efter skador till den nivå jag var på innan. (TT)

TT:s utsände