Effektiv holländare bakom Djurgårdsseger

DIF rycker i toppen av Allsvenskan

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Johan Elmander gjorde sju mål på sina tio allsvenska matcher - ersättaren har gjort lika många på fem.

Geert den Ouden ser till att Djurgårdens gulddröm inte försvann med Elmander.

- Det kommer komma en tid när jag missar chanser, sade han efter 3-0 mot Landskrona.

Foto: Bildbyrån
Djurgårdens holländare Gert den Ouden visade storform när han gjorde två mål för blåränderna i dagens match mot Landskrona.

Fan tro't.

Den långe holländaren är inte särskilt teknisk, inte särskilt snabb, inte särskilt bollsäker, inte särskilt bra på huvudet - men han får in bollarna.

Mot Landskrona på Stockholms Stadion blev det två nya mål, hans sjätte och sjunde i allsvenskan.

Social trivsel

- Visst, jag gjorde två mål. Men på det andra så var det ett mycket bra inlägg av Kim. Jag är en lagspelare. Jag är en social kille, trivs jag socialt så är jag bra på planen, och jag tror att det syns där ute att jag trivs med killarna i laget, sade han.

Hans effektivitet är imponerande, lika imponerande som hans förmåga att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle.

- I dag hade vi tur att inte Landskrona gjorde mål i den första halvleken, de spelade mycket bra. Men efter 20 minuter så började vi att ta över, och sedan så var jag lyckosam som fick göra två mål till. Det kommer att komma en tid då jag missar chanser.

Landskrona inledde bäst

Det var annars bortastarka Landskrona som började bäst.

Jones Kusi-Asare (i Djurgården för två säsonger sedan) och Mathias Eklund var ständigt på väg igenom Djurgårdens backlinje och med lite mer tur - och en sämre målvakt än Andreas Isaksson - kunde de ha fått in ett par bollar.

Men när Andreas Johansson nickade in 1-0 efter bara 34 sekunders spel i den andra halvleken så ändrade matchen ansikte.

Lagmaskinen Djurgården började pressa, och bortalaget sprang sig trötta.

- Jag är väldigt nöjd med hur vi spelar i den första halvleken, och hur vi skapar chanser, och det var inte så att vi sa i halvtid att vi skulle börja försvara oss, men matchen ändrade karaktär i andra halvlek, sade Janne Jönsson, Landskronas tränare, vars fyrbackslinje hade det tufft.

Mötte bästa laget

Anders Friberg tvingades byta efter en smäll av Babis Stefanidis, Audun Helgason drog på sig en varning redan i inledningen och Magnus Torvaldsson fick ta igen sig ett par minuter efter ha fått Isakssons dobbar rätt där man absolut inte vill ha dem som man.

Dessutom tvingades målvakten Mats Svensson byta efter en knapp halvtimmes spel efter att Kim Källström gått in lite för hårt i en närkamp.

- Kunde ha blivit utvisning, tycker jag, men jag vill inte skylla på domaren. Vi mötte Sveriges bästa lag i dag, sade Jönsson.

Niclas Johansson/TT