Fernando Alonso vann helgens Grand Prix

Blev den yngste vinnaren genom tiderna

SPORTBLADET

UNGERN

Fernando Alonso, 22, krossade allt motstånd i Ungern.

I dag blev han den yngste Grand Prix-vinnaren någonsin.

Och passade på att varva världsmästaren Michael Schumacher.

AP Fernando Alonso vann söndagens Grand Prix i Ungern och blev därmed den yngste vinnaren genom tiderna med sina 22 år och 26 dagar.

Succésäsongen fortsätter för spanske Fernando Alonso. Tidigare i år körde Renaultföraren som yngste någonsin hem en pole position. Och i dag slog han till på riktigt.

Fernando Alonso kontrollerade loppet på Hungaroring i Budapest från start till mål. Han gick i mål med 16.7 sekunders marginal till

Kimi Räikkönen i McLaren.

– Jag är 22 och har min första seger i fickan. Jag hoppas på en lång karriär och många flera, sa en lycklig Alonso till AP.

Trea blev Juan Pablo Montoya. Men för Fernando Alonso fanns nog det som smällde högre. Som att varav åttan – och femfaldige världsmästaren – Michael Schumacher.

För den regerande mästaren fortsätter säsongen att vara upp och ned. I dag misslyckades han vinna för femte loppet i rad.

Trea blev Juan Pablos Montoya strax före Ralph Schumacher. Totalledaren är fortfarande Michael Schumacher som skuggas av Montoya och Räikönen, Alonso klättrade till en femteplats efter dagens seger.

Dagens seger blev historisk och Fernando Alonso raderade ut nyzeeländaren Bruce McLaren åldersrekord från 1959, då han som 22 år och 104 dagar gammal vann i Florida.

Mattias Lundell