Örgryte slog ett väl kämpande Sundsvall

- Vi fick slita oerhört hårt

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Bottenkämpande Sundsvall gjorde en bra match på Gamla Ullevi. Men Örgryte hade flyt i ett par viktiga lägen, och vann med 1-0.

Brassen Valter Tomaz Jr nickade in målet strax före paus.

Foto: Bildbyrån
Sundsvall kämpade förgäves när man förlorade måndagens match mot Örgryte på Gamla Ullevi.

- Kan Sundsvall fortsätta spela med den här intensiteten, så kommer de att greja nytt kontrakt, säger Örgrytes tränare Erik Hamrén.

Samtidigt var han i stora drag nöjd med sitt eget lags insats.

- Vi fick slita oerhört hårt. Det var mycket kamp och inte mycket tid till konstruktivt spel. Första målet blev oerhört viktigt, fortsätter Öis-tränaren.

Hans Sundsvall-kollega Patrick Walker målar upp en liknande bild.

- Tungt att inte få med någon poäng härifrån. Vi gjorde en mycket bra match, där killarna gav järnet in i det sista. Kan vi bygga vidare på detta, så lovar det gott, tycker Walker.

Tommy Naurin vaktade Örgrytes mål, medan Dime Jankulovski återhämtar sig efter en smäll mot huvudet i matchen mot Landskrona.

Sundfors maktlös

Sundsvalls Bala Garba, som med fyra mål delar ledningen i lagets interna skytteliga, tvingades lämna planen efter knappt en halvtimme. Förhoppningsvis är han inte så illa skadad.

Örgrytes tuffe mittfältare Valter Tomaz Jr gjorde matchens enda mål. Han sprang fram när David Marek slog ett inlägg från högerkanten, och kunde omarkerad nicka bollen hårt neråt och förbi en maktlös Fredrik Sundfors två minuter före paus. Medelpadingarnas målvakt var en av planens bästa spelare, men den aktionen från Tomaz Jr såg han inte ut att vara beredd på.

Var bollen inne?

Några minuter efter paus var Sundsvall ytterst nära att kvittera. Fredric Lundqvist fick chansen strax framför mål. Skottet gick via Tommy Naurins ben och fortsatte mot mållinjen. Till slut kom Edwin Phiri farande och rensade undan. Men var inte bollen redan över linjen då?

Flera repriser på Gamla Ullevis stora tv-skärm gav i princip beskedet att om det inte var mål, så var det i alla fall väldigt nära...

- Det var svårt att hinna se, och ett väldigt tufft beslut att ta för domaren, framhåller Sundsvall-tränaren Patrick Walker.

I slutet av matchen tryckte gästerna stundtals på för att kvittera. Men Öis skapade de vassaste chanserna. Två gånger var Fredrik Sundfors ute och räddade när Paulinho Guára spelats fram till frilägen.

- Jag är kritisk till att vi inte har bättre effektivitet på de chanser vi skapar, säger Erik Hamrén.

Örgryte spelade utan duktige mittfältaren Martin Ulander, som var avstängd av klubbens styrelse. Öis och Ulander är i dispyt om den senares kommande övergång till danska Århus.

Micke Larsson/TT