Öster över strecket efter poäng mot Hammarby

- Vi visade att Öster i dag är ett hyfsat allsvenskt lag

SPORTBLADET

VÄXJÖ

Mötet mellan kontraktsjagande Öster och guldkandidaten Hammarby blev årets match i Växjö.

4-4 (2-1) slutade matchen - efter en provkarta med drömmål.

Foto: Bildbyrån
Öster kämpade till sig en kvittering mot Hammarby och klättrade därmed över kvalstrecket.

När Östers Andreas Ottosson i näst sista minuten nickade in kvitteringen skipades trots allt rättvisa. Det målet tog Växjölaget över sista strecket i tabellen och upp på kvalplats.

Hammarby tappade däremot värdefulla poäng i toppjakten.

- Vi visade att Öster i dag är ett hyfsat allsvenskt lag. Vi tog ännu ett steg i rätt riktning och jag är inte förvånad över att vi kunde genomföra hela matchen i ett högt arbetstempo, sade Östers nöjde tränare Leif Widén.

Hans kollega Anders Linderoth, som under sin aktiva karriär i just Öster tillhörde Värendsvallens allra största, var inte lika uppåt.

- Det var säkert trevligt för publiken med en match som slutade 4-4. Men om det berodde på bra anfallsspel eller virrigt försvarsspel kan ifrågasättas. Jag tycker att vi lyfte oss rejält i andra halvlek och vände bra på matchbilden, tyckte Linderoth.

Två snabba mål

Öster gick till pausvila efter Andreas Ottossons fina matchstart. Andreas nickade in 1-0 och fixade den straff som Markus Jonsson gjorde 2-1 på. Däremellan hade en av matchens bästa spelare, Hammarbys Kennedy Bakircioglü, kvitterat i 22:a minuten.

Andra halvleken blev Hammarbys Mikael Anderssons. Han gjorde två mål inom knappt tio minuter efter elegant förarbete av Bakircioglü.

I 67:e minuten kvitterade Östers Daniel Petersson när han fick drömträff på en frispark från 35 meter. Via Bajens målvakt Ante Covic gick bollen in i krysset. Grannlåten och målen fortsatte.

Kvittering på nick

Efter en hörna i 80:e minuten nickade Mikael Andersson in 4-3 för Hammarby innan Andreas Ottosson med sin nick blev hemmahjälte.

- Det gällde att vinna den duellen i luften, då jag såg att Hammarbys målvakt var felplacerad, och jag hann sikta på mål med min nick, sade Ottosson.

Han var bäst i Öster, tillsammans med mittbackarna Fredrik Bild och Christer Thor, mittfältets grovjobbare Atiba Hutchinson och Peter Wibrån.

Förutom Kennedy Bakircioglu och Mikael Andersson var mittfältets Karl-Oskar Fjörtoft duktig i Hammarby.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM