Efterlängtat mål på bortaplan gav Örebro tre poäng

- Otroligt skönt, vi var verkligen illa ute i kväll

SPORTBLADET

SUNDSVALL

Patrik Anttonen störtar fram och nickar in bollen i mål bakom nykorade landslagsmålvakten Fredrik Sundfors.

Örebro SK har äntligen gjort mål på bortaplan - och på kuppen blev det tre poäng och seger med 1-0.

Foto: Scanpix
Sundsvall är inne i en djup formsvacka med tolv raka matcher utan vinst i Allsvenskan.

- Otroligt skönt. Vi var verkligen illa ute i kväll, och efter alla mållösa matcher på bortaplan var det en härlig känsla att se Anttonen nicka bollen i mål, sade Örebro-tränaren Stefan Lundin.

Örebro har inte gjort ett enda mål på åtta av nio bortamatcher i fotbollsallsvenskan - och det såg ut att bli en nionde nolla i målprotokollet.

Men i den 81:e matchminuten kontrade Örebro, Lars Larsen såg Patrik Anttonen störta mot mål - och Anttonens huvud träffade den väl avvägda lyran perfekt.

Gif Sundsvalls målvakt Fredrik Sundfors, som tidigare under dagen fått besked att han ur uttagen i landslaget, kunde ingenting göra.

Tung förlust

- Idrotten är verkligen inte rättvis. Det var vi som förde spelet och skapade massor av målchanser. Men det vill sig bara inte. Det här var en otroligt tung och bitter förlust, konstaterade Sundsvalls tränare Per Joar Hansen.

En poäng hade räckt för att Sundsvall skulle klättra upp på kvalplats.

- Vi förlorade inte bara en poäng i kväll, utan tre - men vi ger inte upp. Det är sex matcher och 18 poäng kvar att spela om. Nu gäller det bara att glömma den här matchen och de här motgångarna och se fram emot nästa utmaning, sade Per Joar Hansen.

Nykorade landslagsmålvakten Fredrik Sundfors var tillsammans med inhopparen Kalle Ljungberg de spelare som lyckades bäst i hemmalaget.

Alvbåge räddade ÖSK

Planens klart mest framträdande spelare var Johan Alvbåge i Örebros mål som räddade segern med flera mycket kvalificerade räddningar.

Johan Alvbåges målvaktsspel och innerbackarna Magnus Samuelsson och Gustaf Anderssons insatser gjorde ÖSK-försvaret omöjligt att forcera denna kväll.

- Toppinsats, berömde Örebro-tränaren Stefan Lundin.

Örebros nye brasilianske spelare Eduardo Pincelli och Ricardo Costa fick ingen fullträff sin allsvenska debut. De båda sydamerikanerna förde en tämligen anonym tillvaro på Sundsvalls IP.

- Eduardo och Ricardo Costa fick ingen lätt uppgift i sin allsvenska debut. En lång resa till Sundsvall och ett möte med ett hårt jobbande Sundsvallslag. Men jag är mer än nöjd med deras insats. De visade att de har tekniska kvaliteter, men mest glädjande är att de jobbade hårt och offrade sig för laget, sade Stefan Lundin.

Ove Byström/TT