Guldjagande Malmö i hård kamp mot Öster

Målfest på Malmö Stadion

SPORTBLADET

MALMÖ

Malmö jagar efter guldet och Östers mål är att behålla kvalplatsen i allsvenskan. Båda fick som de ville när Malmö vann med 3-2 (3-2) på måndagskvällen.

Men som Peter Wibrån sade :

- Visst grämer det att vi inte fick en poäng här, men samtidigt är man lättad att Sundsvall förlorade.

Foto: Scanpix
Peter Ijeh gjorde två mål i kvällens match mot Öster, här gratuleras han av Lolo Chanko.

Öster behöll sig den kvalplats som laget tagit sig till i höst med en kraftansträngning. Tekniken fanns sedan tidigare, efter tränarbytet kombinerad med den fysik som krävs i allsvenskan.

Malmö hade fullt upp med att klara tre poäng.

Men en duo i MFF blir tungan på vågen i match efter match:

Anfallarna Peter Ijeh och Niklas Skoog.

Tillsammans är de en nivå över allsvensk klass.

- De är nästan för bra för Sverige. De har de kvaliteter som krävs i en bra utländsk klubb, sade Peter Wibrån, med fem år i Bundesliga hos Hansa Rostock.

Dramatisk match

Peter Ijeh kvitterade Östers ledningsmål (Dani Hamzo, tionde minuten). Det hade gått fyra minuter när Ijeh stack i en lucka på Skoogs passning, Östers nykomponerade backlinje hann inte med.

Och i den artonde minuten tog Malmö ledningen med 2-1, Thomas Olsson på ett långskott efter snyggt tillbakaspel av Louay Chanko.

Bara tre minuter senare kvitterade Öster när Daniel Pettersson sköt en stenhård frispark som träffade Andreas Ottosson och ställde Mattias Asper i Malmös mål.

Dramatik är de minsta man kan säga om en spännande, tempofylld föreställning med massor av hårda närkamper och en vilja av båda lagen att gå framåt och vinna.

Malmö vann efter Peter Ijehs solonummer en kvart före pausen. Vid ett inkast dämpade han bollen på bröstet, vände bort sin försvarare och hann placera bollen till 3-2, otagbart för Björn Stringheim.

- Jag vill inte klanka på våra mittbackar, absolut inte, men före pausen stod de för långt ifrån två sådana kvicka herrar som Ijeh och Skoog. Men de fick en lektion i vad som krävs för att möta två suveränt bra anfallare, sade Östertränaren Leif Widén.

Rolig höst

Efter pausen tog mittbackarna närmarkering på MFF-duon och då skapade den inte så mycket.

Öster flyttade upp laget, kombinerade sig fram tekniskt och snabbt, för att få till en kvittering.

Tre minuter före slutet nickade Atiba Hutchinsson tätt, tätt utanför Mattias Aspers stolpe.

Närmare mål än så kom inte Växjölaget.

- När det nu inte gick var det skönt att kika på tavlan och se att Sundsvall inte gick förbi oss. Jag hoppas det blir en rolig höst för oss, sade Peter Wibrån.

En kul höst hoppas även Niklas Skoog på.

- Vi kan bara vinna matcherna, sade han efter Malmös fjärde raka allsvenska seger.

Bo Harmby/TT