Frankrike vann grupp A

Bosnien utslaget

SPORTBLADET

LULEÅ

Frankrike vann gruppen och får två vilodagar.

Italien slog ut Bosnien som får resa hem från basket-EM.

Det blev två högdramatiska matcher i den sista omgången av grupp A i Coop Arena i Luleå. Italien vann den helt avgörande matchen mot Bosnien med 80-72 (23-23, 18-20, 20-12,

19-17).

Därmed blir Italien kvar i EM-slutspelet.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match. De har ett mycket bra lag med flera spelare som kan avgöra matcherna, sade Carlo Recalcati coach i det italienska laget.

Ryckte i tredje

Det blev en väldigt jämn match som länge stod och vägde. Bosnien var laget som startade bäst och gick tidigt upp i ledning, men Italien var hela tiden farliga och det var Massimo Bulleri, 24 poäng, som såg till att de inte hamnade för långt efter.

- Bulleri var vår klart bästa spelare och så här långt är han vår bäste spelare, berömde Recalcati.

Det var i den tredje perioden som Italien rann i från och en stor del i det hade Michele Mian som kom in och spelade stort försvar på Bosniens guard Damir Mrsic. Därmed försvann en stor del av Bosnien snabba anfallsspel.

- Vi fick slut på bränsle i den tredje perioden och orkade sedan aldrig komma in i matchen igen, sade Jasmin Hukic, forward i Bosnien.

I den sista perioden hade Bosnien massor med chanser att äta in försprånget, men ett svagt straffskytte gjorde att de aldrig riktigt fick närkontakt.

Frankrike gruppsegrare

I söndagens första match möttes Frankrike och Slovenien i en match som skulle komma att bli helgens bästa. Slovenien var laget som inledde bäst och var länge i ledning, men Frankrike var aldrig riktigt ute ur matchen. I slutskedet av matchen kom fransmännen ifatt och vann till slut med 88-82 (19-24, 21-18, 20-24, 28-18). Det resultatet innebär att Frankrike som gruppsegrare får två dagar ledigt innan slutspelet fortsätter.

TT