Jonas Björkman dubbelvann i US Open

Sjätte Grand slam-titeln

SPORTBLADET

NEW YORK

Tennislivet leker för Jonas Björkman.

På söndagen vann han sin andra Grand Slam-titel i dubbel för året när han tillsammans med Todd Woodbridge besegrade det amerikanska brödraparet Bob och Mike Bryan med 5-7, 6-0, 7-5.

Grand Slam-titlar i dubbel är långt ifrån någon nyhet för Jonas Björkman.

Det här var den sjätte i karriären och den andra för året.

Men det var första gången som den 31-årige Växjösonen vann i US Open och han gjorde det tillsammans med en kompis som var på väg att sluta efter förra säsongen. Woodbridge, ett år äldre än Björkman, tyckte att det började kännas slitsamt att fortsätta turnera på touren efter 15 säsonger med resor världen runt.

Lyssnade

Men Björkman lyckades övertala Todd Woodbridge att fortsätta och det har australiern knappast ångrat.

- Det här är helt fantastiskt. Jonas och jag har spelat bra tillsammans ända sedan vår första turnering. Vi ville vinna Grand Slam-titlar och det här är vår fjärde på tre år. Jag kunde inte vara lyckligare, erkände Woodbridge.

Björkman stod över Australian Open i början av året och 2003 års första Grand Slam, på gruset i Paris, blev visserligen en besvikelse för paret som åkte ur redan i andra omgången.

På väg mot historia

Men sedan vann Björkman/Woodbridge i Halle strax före Wimbledon och sedan på gräset i London. Nu är Woodbridge på väg att skriva historia. US Open-segern var hans 77:e dubbeltitel på ATP-touren, och är bara en seger i från holländaren Tom Okkers rekord på 78 dubbelsegrar i karriären.

- Förhoppningsvis kan jag hjälpa honom att nå det rekordet, sade Björkman som i år också fått fart på singelspelet och är den svenske spelare som har bäst Grand Slam-facit även i singel efter en kvartsfinal i Wimbledon och åttondelsfinal i US Open.

TT-AFP