Seger räckte inte för Valsarna

20 poäng saknades för Hagforslaget

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Valsarna vann - men med 20 poäng för lite.

Därför åker Hagforslaget ur elitserien i speedway.

På tisdagskvällen blev det definitivt klart att Valsarna blir det lag som får lämna elitserien. Detta trots att Valsarna slog Vetlanda med 49-47 och nu bara är tre poäng efter Rospiggarna, som föll med klara 35-60 borta mot Luxo Stars.

Men för att fortfarande ha haft chansen att hänga kvar hade Valsarna behövt besegra Vetlanda med 22 poäng och därmed få extrapoängen tack vare bättre sammanlagt resultat i de båda seriemötena med Smålandslaget.

Då hade det fortfarande varit spännande inför torsdagens hängmatch mot nästjumbon Rospiggarna. Om Valsarna vinner den matchen med över 26 poäng får de en bonuspoäng och slutar på samma poäng som Hallstavikslaget. Men eftersom kvoten av inkörda/förlorade förarpoäng gäller före inbördes möten är Valsarna ändå nedflyttningsklart. Det är både praktiskt och teoretiskt omöjligt att ta in 233 förarpoäng som fattas upp till Rospiggarna.

Sedan tidigare var det klart att Smederna vinner serien - och att Kaparna och Masarna gör upp om vem som ska möta Eskilstunalaget i SM-final.

Smederna visade fortsatt fin form genom att i Kumla slå Indianerna med klara 56-40. Även Kaparna vann, Västerviks besegrades med klara 62-34. Masarna föll däremot med 44-52 i bortamötet med Vargarna.

Sedan tidigare är det klart att Piraterna från Motala som flyttas upp i elitserien till nästa säsong.

TT