Fotbollsmatcher ställs in

Riksidrottsförbundet rekommenderar tyst minut

SPORTBLADET

Med anledning av mordet på utrikesminister Anna Lindh ställer Svenska Fotbollförbundet in dagens matcher i förbundsserierna.

Två matcher berörs – superettanmötet mellan Assyriska och Frölunda och matchen mellan Halmia och Älmhult i division 3. Matcherna kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Samtliga matcher i förbundsserierna (allsvenskan, superettan, division 2 och division 3) som spelas fredag-söndag kommer att inledas med en tyst minut och spelarna kommer att bära sorgeband.

Även torsdagens presskonferens med förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck har ställts in. Sverige kvalificerade sig under onsdagen för EM-slutspelet i Portugal nästa sommar genom segern mot Polen på bortaplan.

Riksidrottsförbundet (RF) uppmanar idrottsrörelsen att hedra utrikesministern vid evenemang de närmaste dagarna. RF rekommenderar en tyst minut i samband med idrottsevenemang, men att arrangemangen i övrigt genomförs som planerat.

Svenska travsportens centralförbund (STC) meddelade att torsdagens travtävlingarna på Bergsåker, Jägersro, Åby och Örebro kommer att genomföras ''i dämpad stämning med flaggorna på halv stång och utan musik. Kuskarna defilerar till första loppet utan hjälm.''

Rickard Westman, TT