”Hon finns i våra tankar”

Anna Lindh hedras under stormatch i Brasilien

SPORTBLADET

Mordet på Anna Lindh har väckt starka känslor i hela världen.

När det heta Rio de Janeiro-derbyt Fluminense-Vasco da Gama drar i gång i morgon kommer den svenska utrikesministern att hedras med en tyst minut.

- Det som hände har skakat Brasilien också, säger Fluminenses klubbdirektör Augusto Ramos till Sportbladet.

Foto: GETTY IMAGES
När Fluminense och Vasco da Gama möts här på Maracanastadion i morgon kommer Anna Lindh att hedras.

Fluminense är en av Sydamerikas största fotbollsklubbar. Laget har över nio miljoner fans bara i Brasilien och ytterligare miljontals världen runt. Med 30 mästerskapstitlar är också klubben den mest framgångsrika i landet.

Men när det heta Rio-derbyt mot Vasco da Gama spelas i morgon på den mäktiga Maracanastadion är det inte bara det sportsliga som står i centrum i klubben.

- Anna finns i våra tankar. Hon har varit på besök i klubben och hon lämnade ett mycket gott intryck. Det som hände är hemskt och det har skakat Brasilien också, säger klubbdirektören Augusto Ramos.

Hedras hela säsongen

Ramos har tidigare bott i Sverige och ser det som en självklarhet att klubben, som också har många supportrar i Sverige, ska visa sin sorg för den avlidna utrikesministern.

- Vi kommer att starta matchen med en tyst minut och ha en stor svensk flagga på läktaren varje match nu resten av säsongen för att hedra Anna Lindh. På söndag kommer vi dessutom att ha en stor banderoll där vi tar vårt farväl till henne, säger Ramos.

Matchen direktsänds i hela Brasilien och kommer att följas av miljontals tittare.

Daniel Brändh