Olle Kullinger bröt Halmstads förlusttrend

Och HBK närmar sig toppstriden

SPORTBLADET

HALMSTAD

Tomas Zvirgzdauskas, Mattias Thylander och Sharbel Touma avstängda och skyttekungen Igor Sypniewski febersjuk.

Trots frånvaron av fyra ordinarie spelare hakade Halmstads BK i sin 1000:e allsvenska match på i tätstriden efter 2-1 (1-0) mot Örgryte hemma på Örjans vall sedan inhopparen Olle Kullinger rullat in segermålet via stolpen när matchuret visade 89.21.

Foto: Bildbyrån
Halmstad besegrade Örgryte med 2-1 efter sent mål av Olle Kullinger.

- Jag blev förvånad när Dick Last var så långt ute eftersom bollen var på väg från målet. Så det hade nog varit betydligt svårare att göra mål om han hade stått kvar på linjen, medger Kullinger.

Öis-tränaren Erik Hamrén nickar instämmande:

- Jag vill egentligen inte kommentera det innan jag har sett reprisbilderna, men känslan i magen när han rusade ut utanför straffområdet var nej, nej, nej. Därför tycker jag synd om killarna i dag. Det var ännu en råsop och vi har fått många sådana i år.

Thern lättad

Kollegan i HBK, Jonas Thern, var både glad och lättad över att förlusttrenden var bruten:

- Vi behövde det här uppehållet för att komma igång igen. I dag var det en helt annan rörlighet och sett till 90 minuter anser jag att vi vann rättvist eftersom vi, inte minst den sista halvtimmen, hade ett kraftigt övertag och då verkligen visade att vi vill vinna.

Då hade Mikael Nilsson, precis som på Slaskistadion i Chorzow i onsdags, gjort det första målet när han med en flygande nick mötte Magnus "Turbo" Svenssons väl avvägda högerinlägg till 1-0 (23).

- Mitt andra mål med huvudet sen jag kom till Halmstad. Jag siktade inte eftersom jag är värdelös på att nicka, skrattar "Nisse".

Kullingers bästa

Med en löpvilja från samma position som i landslaget, till höger på mitten låg han också bakom flera farliga attacker från hemmalaget. Och det var naturligtvis också Nilsson som frispelade Kullinger till segermålet.

- Min bästa match i Halmstad den här säsongen. Jag har gjort enstaka bra halvlekar, men inte en hel match. Så egentligen är jag inte alls nöjd med säsongen här hemma så här långt.

Men länge såg det alltså ut att bli oavgjort. Detta sedan Paulinho Guara i början av andra halvlek hade utjämnat till 1-1 (54) och brassen hade fyra minuter senare också en jättemöjlighet att ge Örgryte ledningen när Conny Johansson reflexräddade hans friläge.

I stället tog Halmstad över sista halvtimmen och trots två vassa räddningar av Dick Last som gjorde comeback i Örgrytemålet, friläge mot Per "Texas" Johansson och en nick av Patrik Ingelsten som han parerade på mållinjen, var det alltså Lasts sista (fel)beslut som blev matchavgörande.

Samtidigt innebar det att Halmstad, där Torbjörn Arvidssons gjorde sin 300:e allsvenska match, ryckte ifrån medaljkonkurrenten Örgryte och alltjämt har chans på medalj av ädlare valör.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM