Enköping chanslöst på Gamla Ullevi

Martin Ericsson tvåmålsskytt

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Enköping får det bara jobbigare och jobbigare som jumbolag i fotbollsallsvenskan. Mot IFK Göteborg på måndagskvällen var laget chanslöst och förlorade med 0-3.

Enköping har bara tagit elva poäng på 21 matcher.

- Våra chanser att hänga kvar i allsvenskan minskar hela tiden, sade tränaren Peter Lenell efter matchen.

Enköping kämpade tappert och försökte hänga med i IFK Göteborgs tempo, men det var förgäves - laget hängde inte med. Det skapade stora ytor på mittfältet som IFK Göteborg utnyttjade och satte press på Enköpings försvarslinje.

IFK Göteborg spelade sig gång på gång igenom Enköpings backlinje och skapade mängder av målchanser i första halvlek, men något mål blev det inte. Avsluten var alldeles för svaga.

- Det var klasskillnad mellan lagen. Vi får vara mycket glada för att det bara stod 0-0 i paus, sade Peter Lenell.

Målen kom i andra

I början av andra halvlek ökade IFK Göteborg tempot ytterligare och det gav också resultat i två mål. Martin Ericsson svarade för båda. Det första på straff i den 50:e minuten sedan en Enköpingsspelare rört bollen med armen. Det andra kom fyra minuter senare efter ett mycket snyggt väggspel med Patric Andersson som gjorde att Martin blev helt fri och kunde slå in bollen i bortre burgaveln.

- Jag är glad att spelarna inte förlorade tålamodet när det inte blev några mål i första halvleken. Det är lätt hänt och då försöker man spela svåra, sade IFK:s tränare Bosse Johansson.

- Jag är nöjd med att vi bara malde på.

Koroma utvisad

Enköpings Brima Koroma blev i den 75:e matchminuten utvisad sedan han dragit på sig sitt andra gula kort. Koroma kan inte gilla att spela i Göteborg. När Enköping senast var i Göteborg och mötte Örgryte blev han också utvisad.

- Eller så är det så att Göteborg inte gillar Brima, sade Peter Lenell med ett svagt leende.

- Efter 2-0 var matchen slut och när de sedan tvingades spela med bara tio man var vi aldrig hotade, sade Bosse Johansson och fick medhåll av Peter Lenell.

Sista målet mål svarade Patric Andersson för när han i den 87:e minuten, på en lång passning, sprang igenom backlinjen och petade bollen förbi annars duktige Kenny Stamatopoulos i Enköpings mål.

Leif Brändström/TT