Dubbla bekymmer för Malmö FF

Tappade poäng och Daniel Majstorovic skadad

SPORTBLADET

HELSINGBORG

Fördel Djurgården i guldjakten - och fördel Sporting Lissabon i Uefacupen nästa vecka?

Malmö fick bara till 0-0 på Olympia mot Helsingborg, två poäng rök all världens väg.

Men inte bara den olyckan. Säsongen för mittbacksresen Daniel Majstorovic kan vara över.

Just när det är som mest intensivt i allsvenskan och Europa.

Majstorovic landade snett i en nickduell med Jesper Jansson, en ren olycka. Snabbundersökningen visade att inre ledbandet är skadat. Hur svårt ska undersökas på tisdagen.

- Otur just nu med slutspurten i allsvenskan och Lissabon. Ja, är det riktigt illa så är det slutspelat för säsongen, sade Daniel Majstorovic.

Han har inte haft någon svårare skada under tiden i MFF och aldrig någon knäskada under sin karriär.

- Knäet är ostadigt, sade Majstorvic och vrickade lite försiktigt på benet i omklädningsrummet.

Djurgården kommer till Malmö på söndag. På onsdag i nästa vecka är MFF i Lissabon för den första matchen mot Sporting. MFF-tränaren Tom Prahl får då möblera om i fyrbackslinjen.

Det fick han göra redan efter pausen mot Helsingborg. Och det gick bra. Det blev inga mål för Helsingborg, bara en nick i stolproten av Hans Eklund med fem minuter kvar.

Å andra sidan hade MFF en jättechans på slutet, men Peter Ijeh, som normalt sätter bollen i sådana fria lägen, sköt utanför bortre stolpen.

Men det var bara två lägen i en rad av nervkittlande målsituationer.

Tempofylld match

Det var en tempofylld match där båda lagen gick för seger på knock. Spelet böljade fram och tillbaka, om den klyschan tillåts.

Men det var med finess i kombinationerna, tekniska prestationer och ett lysande mittfältsspel av speciellt HIF:s innermittfältare Eldin Karasik och nye brassen Rezende.

Som Prahl sade medan han hällde upp en porlande glas mineralvatten:

- Vi kan inte vara missnöjda med poängen. Resultatet var rättvist. Men det känns som en förlust. Vi får se vad den poängen blir värd framöver. Men vinner Djurgården mot Hammarby i morgon (tisdag) så har de sju segrar i rad och har man det i allsvenskan då är man ett jävligt bra lag.

Så många målchanser skapades att de hade räckt till tre ordinarie allsvenska matcher. Hans Eklund och Gustaf Andersson ställde Malmös backlinje på svåra prov.

Malmös anfallsduo Peter Ijeh och Niklas Skoog var bäst efter pausen då Malmö etablerade ett hårt tryck de sista tjugo minuterna.

Stökigt på läktaren

En incident på läktarsektionen bland Malmös klack fördröjde avsparken efter pausen med en kvart. Någon tände bengaliska eldar, det blev oroligt och polis och vakter rusade in.

Men Tom Prahl gick fram till klacken efter ett tag, och poliserna kunde lämna planen.

Vad sade du?

- Ja, jag bad dem lugna ner sig och sa att nu ville vi spela fotboll. Så de dämpade sig.

Bo Harmby/TT