Varsågod, här är din snabbguide

SPORTBLADET

Manchester U-Arsenal

Land: England, Premer League.

TV: Canal+ klockan 17.05.

Tabelläge: Manchester U: Trea.

Arsenal: Tvåa.

Betydelse: Enorm, inte minst för prestigens skull. Kan få stor inverkan på slutställningen i ligan. Det lag som vunnit den här matchen har slutat före sin rival ända sedan 1992/93.

Håll ett öga på: Massor av profiler i båda lagen. Intressantast blir kanske duellen mellan Uniteds målkung Ruud van Nistelrooy och Arsenals försvarsrese Sol Campbell. Om den senare spelar, alltså. Campbell har drabbats av dödsfall i familjen i veckan och tar själv beslutet om sin medverkan.

Betyg:

Kommentar: Något av höstens match i klubblagsfotbollen - Champions League får ursäkta. United och Arsenal är två titaner, båda har en stark förankring här i Sverige. Har du bara tid och ork till en tv-match i dag är valet givet.

Tips: 1-1.

Juventus-Roma

Land: Italien, serie A.

TV: Canal+ Blå klockan 20.25.

Tabellläge: Juventus: Tvåa.

Roma: Etta.

Betydelse: Stor. Båda lagen har börjat på bästa sätt, seger bygger på självförtroendet. Förlust kan å andra sidan båda lagen hantera. Toppen i serie A ser ut att bli ytterst jämn, det kommer fler "seriefinaler".

Håll ett öga på: Tröja nummer 10 har ett stort symbolvärde i "il calcio". Här drabbar två av de största samman; spelgeniet Francesco Totti i Roma och den slipade Allessandro Del Piero i hemmalaget. Del Piero har varit grym så här långt och kan stjäla huvudrollen också i kväll.

Betyg:

Kommentar: En oerhört intressant match. Roma har inlett serien överraskande bra, men det här blir det första allvarliga testet på var laget står. Räkna inte med någon gladfotboll, men det taktiska rävspelet lär tilltala fotbollens finsmakare.

Tips: 2-1.

Malmö FF-Djurgården

Land: Sverige, allsvenskan.

TV: ComHem/Viasat PPV 16.50.

Tabelläge: Malmö FF: Tvåa.

Djurgården: Etta.

Betydelse: Avgörande. Malmö FF måste vinna för att ha en teoretisk möjlighet att lugga Djurgården på guldet. Vinner Djurgården leder man med tio poäng - och en match mindre spelad.

Håll ett öga på: Malmö FF kommer att satsa allt framåt och anfallsduon Peter Ijeh/Niklas Skoog kommer vara i fokus. De två måste producera om storpubliken ska bli nöjd. Då måste de överlista Andreas Isaksson, som haft en strålande säsong i Djurgårdens mål.

Betyg:

Kommentar: Det är fest numera när Malmö FF spelar hemma. Fansen håller låda matchen igenom och här kommer man göra allt för att piska fram sina favoriter till en nödvändig seger. Stämningen kommer garanterat att kännas genom tv-rutan för oss som inte är på plats.

Tips: 3-0.

Feyenoord-PSV

Land: Holland, Eresdivisie.

TV: Viasat Sport 12.25.

Tabelläge: Feyenoord: Åtta. PSV:

Tvåa.

Betydelse: Stor. Holländska ligan står tradtionellt mellan trion Feyenoord, PSV Eindhoven och Ajax. Alla matcher mellan de tre topplagen kan i slutändan avgöra vart ligaguldet går.

Håll ett öga på: Många av de holländska superstjärnorna spelar utomlands, men i Feyenoords Thomas Buffel och PSV:s Arjen Robben finns två sevärda talanger. Mateja Kezman är också värd att hålla ögonen på. Det är sällan han går mållös av planen.

Betyg:

Kommentar: En match i holländska ligan vid lunchtid vänder sig i första hand till "härdsmältan". Men både Feyenoord och PSV spelar attraktiv fotboll, varför det duger gott som aptitretare inför eftermiddagens höjdpunkter.

Tips: 1-3.

USA-Sverige

Land: USA, VM, damer, grupp.

TV: TV4 18.00.

Tabelläge: USA: VM-premiär.

Sverige: VM-premiär.

Betydelse: Viktig, men inte avgörande. Det är första omgången i gruppspelet och det är inte i kväll det avgörs hur gruppen slutar. Men en bra insats ger förstås råg i ryggen inför fortsättningen.

Håll ett öga på: En handfull av världens bästa spelare finns på plan samtidigt och i princip samtliga spelare är värda att kolla extra. Mia Hamm har i många år ansetts vara världens bästa damspelare. Hon kan vara på nedgång och kanske är Hanna Ljungberg redan förbi?

Betyg:

Kommentar: Världsmästarna på deras hemmaplan, i öppningsmatch i VM - Sverige kunde onekligen fått en lättare premiär. Knappast intressantare, dock. Matchen kommer ge en tydlig fingervisning hur långt Sverige kommer räcka.

Tips: 3-1.

...och här är söndagens övriga tv-matcher