Viktig poäng för Sundsvall

Giffarna över strecket efter 2–2 mot Blåvitt

SPORTBLADET

SUNDSVALL (TT)

Jonas Wallerstedt räddade en poäng åt Gif Sundsvall mot IFK Göteborg på Idrottsparken i Sundsvall.

Wallerstedt gjorde hemmalagets båda mål i en match som slutade 2-2 (1-1) och gav en poäng till Sundsvall, som klättrade upp ovanför nedflyttningsstrecket igen.

Men den glädjen kan bli kortvarig. Redan på måndagskvällen har Öster chansen att via poäng mot Örgryte krypa upp på räddningsplankan (kvalplatsen) igen.

- Inget av lagen förtjänade att vinna i kväll, konstaterade Gif Sundsvall tränare Per Joar Hansen.

Och det rådde det inga delade meningar om.

- Jag borde känna mig lite missnöjd med att ha förlorat ledningen två gånger i matchen, men jag känner mig rätt nöjd med en poäng, summerade IFK Göteborgs tränare Bo Johansson.

IFK öppnade starkt

Sundsvall hängde inte alls med i matchöppningen när IFK Göteborg spelade ett snabbt passningsspel där de individuellt skickligare IFK-spelarna gång på gång utmanade och vann duellerna man mot man.

När Göteborg fick utdelning på sitt spelövertag genom ett välplacerat distansskott från Mikael Sandklef såg det riktigt mörkt ut för Sundsvall.

Sundsvallsspelarna krigade tappert och jobbade sig in i matchen. När Martin Ericsson i första halvlekens slutminuter tvingades kliva av planen på grund av skada försvann IFK Göteborgs mest kreative spelare.

I upptakten på andra halvlek hamnade Sundsvall åter i underläge. Det var Håkan Mild som ur misstänkt offsideläge blev helt frispelad och svarade för en iskall avslutning.

Men Sundsvall svarade direkt - och åter igen var det Jonas Wallerstedt som slog till och nickade in en hörna.

Ny match utan seger

- Vi är inte tillräckligt duktiga för att avgöra jämna matcher. Men vi ger oss inte. Vi har avgörandet i våra egna händer. Vi får fortsätta och jobba och slita - och hoppas på att det ger utdelning, sade Per Joar Hansen, väl medveten om att det var 14 matcher sedan GIF Sundsvall senast vann en match i allsvenskan.

IFK Göteborg drog på sig några skador och har bara två dagar på sig att slicka såren.

- Spelprogrammet blir onödigt ansträngt på grund av bristande planering från Fotbollförbundet. Nu tvingas vi spela den uppskjutna matchen mot Djurgården redan på onsdag. Det blir tufft, konstaterade Bo Johansson.

Ove Byström/TT