”Det här var sista chansen för oss att haka på”

Enköping har inte gett upp hoppet

SPORTBLADET

ENKÖPING (TT)

Enköping var nästan tvingat att vinna hemma mot Örebro.

Och med nedflyttningsspöket närvarande gjorde Enköping en av årets bästa insatser och vann med 2-0 (2-0).

Andreas Hermansson gjorde båda målen på nick och Enköping har nu bara två poäng upp till kvalplats i den allsvenska tabellen.

Foto: SCANPIX
Enköpings Andreas Hermansson signalerar för mål mot Örebro.

Tränaren Peter Lenell överraskade med att bänka både Nichlas Norell och Jonny Rödlund. På högermittfältet spelade Robert Sjösten, som inte spelat på länge, och i anfallet bredvid Andreas Hermansson gjorde 20-årige Johan Törnblom sin första allsvenska match från start.

Det blev en succé.

I fjärde minuten slog Sjösten en djupledsboll till Törnblom som ordnade matchens första hörna. Hörnan slogs av Johan Norell och i straffområdet mötte Andreas Hermansson med huvudet. 1-0.

Tio minuter senare slog Johan Norell ett vänsterinlägg till Johan Törnblom som nickpassade till Andreas Hermansson.

Rena drömstarten

Hermansson mötte med pannan och det stod 2-0 på Enavallen. Enköping hade fått den drömstart som laget behövde.

Samtidigt kom rapporter om att också Örgryte kopplat ett tidigt 2-0-grepp på Öster - en anledning till dubbelt jubel för hemmapubliken.

Enköping gick till pausvila med 2-0-ledning.

Skottstatistiken var dock klart i Örebros favör, 11-4.

Och närkingarna hade flera klara chanser i första halvlek.

Som Lars Larsens stolpträff och Eduardo Pincellis efterföljande miss i den 11:e minuten. Och Paul Oyugas nick som strök Kenny Stamatopoulos vänstra stolpe i den 29:e minuten.

21 skott av Örebro

Nästa Örebrochans kom i den 55:e minuten då Gustaf Anderssons nick reflexräddades av Kenny Stamatopoulos, som var utmärkt i hemmamålet.

Det kom fler chanser för Örebro men laget saknade den rätta skärpan.

- Vi skjuter 21 skott och gör inget mål. Det säger väl en del om vår insats i den här matchen. Samtidigt måste man berömma Enköping, deras motivation att ta poäng överglänste våra kvalite ter i dag, sade Örebrotränaren Stefan Lundin.

Desto gladare var Enköpingstränaren Peter Lenell, som fick se sitt lag hålla nollan på hemmaplan för första gången i allsvenskan.

- Det här var sista chansen för oss att haka på och då är det starkt att genomföra matchen på det sätt vi gör, sade Lenell.

Fyra omgångar återstår och Enköping har nu rygg på Öster och Sundsvall inför vad som verkar bli en gastkramande avslutning kring nedflyttningsstrecket.

En missräkning för Enköping var dock att tvåmålsskytten Andreas Hermansson tvingades utgå med en sträckning i baksidan av låret.

- Det är inte bra, det brukar ta någon vecka. Han visade klass i dag igen när han satte sina två chanser, sade Lenell.

TT