Luleås nyförvärv avgjorde mot Timrå

Jonas Nordqvist matchhjälte

SPORTBLADET

LULEÅ

De som minns förra säsongens möten förväntade sig en riktig holmgång när Luleå tog emot Timrå.

Men de två första perioderna visade inget av den glöd som kvartsfinalerna i våras innehöll.

Men till slut tände det till efter ett debutmål av Luleås nyförvärv från Rögle, Jonas Nordqvist, som betydde 2-1-seger för Luleå.

I den första perioden tog Luleå tag i spelet direkt, men Timrås förstakedja med Niklas Nordgren, Valeri Krykov och Robert Carlsson var farliga i stort sett varje byte.

Det blev också den kedjan som såg till att gästerna kunde ta ledningen.

Det var rutinerade centern Krykov som läste en allt för svag passning av hemmaförsvaret, Krykov fick två chanser och på den andra satt 1-0-målet.

- Luleå började bättre, men jag fick en skön känsla efter målet och var ganska så nöjd i den första periodpausen, säger Timrås tränare Kent Johansson.

Målet av Krykov gjorde att Timrå fick lite mer fart under skridskorna och ledningen var inte orättvis, men tillfällig.

Långsamma och vilsna

För i den andra perioden kom Luleå ut som ett nytt lag, eller i alla fall ett lag med en ny taktik. I motsats till för hur Luleå brukar spela hemma så ställde sig hemmaspelarna i mittzon och väntade ut gästerna. En taktik som verkligen satte griller i huvudet på Timrå som helt plötsligt såg långsamma och vilsna ut.

- Vi bestämde oss för att låta Timrå bära mer puck och det gick ju bra, säger en nöjd Jens Hellgren tränare i Luleå.

Efter 9.41 så visade hemmalagets Emil Lundberg kyla när han efter fint förarbete av Petter Nilsson och Thomas Berglund bara lade pucken mellan Kimmo Kapanens benskydd till 1-1.

Det målet blev andra periodens enda. I sista perioden blev drabbningen plötsligt kusligt lik kvartsfinalerna från förra säsongen. Helt plötsligt small det i varje närkamp, ett spel som verkade gynna hemmalaget.

Större hjärta

- Luleå visade större hjärta i dag och det avgjorde till slut, säger Johansson.

Efter 6.19 av tredje perioden började Jonas Nordqvist betala av på kostnaden Luleå hade när man värvade honom. Kamil Brabanec jobbade lös pucken efter sargen till Hans Huczkowski som tittade upp och såg Nordqvist vid den bortre stolpen. Nordqvist fick helt öppet mål ett läge som han givetvis utnyttjade.

- Vi hade mycket energi i spelet i dag och det är jag mycket nöjd med, säger Hellgren avslutningsvis.

TT