Malmö skrällde mot Frölunda

Höll undan trots utvisning i slutminuterna

SPORTBLADET

MALMÖ

Bottentippade Malmö vill visa att experterna har fel. Mot Färjestad i premiären blev det uddamålsförlust med mersmak. Mot regerande mästarna Frölunda gjorde Malmö också tre mål men nu räckte de till seger.

Juha Riihijärvi njöt av 3-2-segern (0-0, 2-1, 1-1) på lördagen.

- Det är roligt att sätta chanserna, sade han om sina två mål.

Nya tränarparet Stephan Lundh och Mats Lust har ersatt Per Bäckman/Gunnar Johansson och nya arbetsledare kan innebära en så kallad nytändning i ett lag.

Är det roligare att spela ishockey den här säsongen?

- Så enkelt är det inte. Vi har tränat bra och är i bra form. Faktiskt har det varit roligt med sommarträningen och den brukar man inte längta efter. Och så syns vi i tv flera gånger i veckan, dokusåpan, sade Riihijärvi och log finurligt.

De två matcher som nu har spelats i Malmö isstadion har haft mer spänning, intensitet och kul situationer än alla de 25 som avverkades förra säsongen.

På lördagen var det drag på isen hela tiden.

- Alla vill kämpa för vi är tippade så långt ner i sluttabellen. Så har vi fått lite nya killar, ja det är glädje i laget. Men vi skulle haft en poäng mot Färjestad.

Trist spel

Den första perioden var det övertänt, tio utvisngar, varav sex för Malmö.

Frölundas tränare Conny Evensson tyckte att spelet blev trist.

- Alla utvisningarna förstörde, det var ingen struktur, sade han.

Och inga mål heller, fast det var chanser åt båda håll. Malmö hade ett skott i stolpen. Både Andreas Hadelöv i Malmös kasse och Frölundas Henrik Lundqvist hade en del att göra.

I mittenperioden flöt Juha Riihijärvi fram på en passning bakom ryggen av Jesper Matsson. Riihijärvi drog Lundqvist två gånger och lyfte in 1-0.

Lite senare var han där igen med sin magiska klubba. I spel fyra mot fem kontrade Malmö, Niklas Sundblad spelade åt sidan och 2-0 var ett faktum.

Jari Tolsa reducerade när Frölunda spelade fem mot fyra.

"Katastrof"

- Med alla de målchanser vi hade så är det en katastrof att vi inte gjorde fler mål, sa Evensson.

Malmö spelade disciplinerat, tätt i försvaret. Vägarna var stängda.

Och i början av de sista perioden kom en flygande kontring som Kim Staal avslutade med 3-1. Sex minuter före slut reducerade Frölunda, Jonas Johnson, 2-3.

Med två minuter kvar åkte Daniel Rydmark ut för hakning, en av flera. Henrik Lundqvist lämnade kassen men Frölunda kunde inte överlista Andreas Hadelöv i spel sex mot fyra.

Bo Harmby/TT