Örebro hjälpte Enköping och Sundsvall

Besegrade Öster på Värendsvallen

SPORTBLADET

VÄXJÖ

Spelare och ledare i Gif Sundsvall och Enköpings SK bör ägna en tacksamhetens tanke till Örebros målvakt John Alvbåge och försvarsrese Gustaf Andersson.

De båda blev matchvinnare för sitt Örebro SK som slog Öster med 2-1 (1-0) inför 5 212 åskådare på Värendsvallen.

Ett resultat som innebär att Öster ligger kvar som allsvensk nästjumbo och att de båda konkurrenterna i bottenstriden slipper extra press i måndagens matcher.

- Förlusten blev extra tung när vi åkte på två väldigt enkla mål. Mina killar stod ju och sov när Örebro fick göra mål, sade Östers tränare Leif Widén med besvikelse i rösten.

- Vi har ännu inte den kvalité i försvarsarbetet som krävs i allsvenskan. Örebro har ett antal år i allsvenskan och de visade den rutinen i närkampsspel och genom deras fart på bollen, analyserade Leif Widén.

Danskt mål

Örebro SK avgjorde matchen tidigt. Redan i sjätte minuten lurade Örebrodansken Lars Larsen av Österbacken Daniel Pettersson och sköt 0-1 i målvakten Björn Stringheims närmaste hörn.

Visserligen hade Östers Johan Mattsson ett par riktigt fina chanser i första halvlek, men när Örebros Ricardo Costa gjorde 0-2 efter bara fyra minuter i

andra akten kändes det kört för Öster.

- Matchen mot Öster påminde om vår förra mot Enköping. Skillnaden var den att vi mot Öster fick ett tidigt ledningsmål och jag tycker att vi borde punkterat matchen efter vårt andra mål, sade Örebros tränare Stefan Lundin.

Reducering hjälpte föga

Öster pressade hårt i andra halvlek och fick reduceringen i 72:a minuten när frisparksspecialisten Daniel Pettersson slog till.

Örebro red ut anstormningen genom skicklige målvakten John Alvbåge och mittbacken Gustaf Andersson. Även Magnus Samuelsson och Mikael Danielson var mycket bra.

Framåt såg Lars Larsen pigg ut och även Mirza Jelecak gjorde stor nytta.

Öster chansade med Atiba Hutchinson som forward och hans samarbete med Andreas Ottosson var godkänt. Nu drog Atiba på sig en varning och är avstängd i nästa omgångs möte med Elfsborg. Bäst i Öster var slitvargen Peter Wibrån.

TT