Jacobson tappade efter dålig puttning

Ligger tvåa efter lördagen

SPORTBLADET

SOTOGRANDE, SPANIEN

Regn och mörker har påverkat spelrytmen.

Då tappade Fredrik Jacobson också ledningen.

- Det har varit lite upp och ned, men jag ligger ändå i en bra position inför avslutningen, säger svensken om sin andraplats i Europatourgolfens säsongsavslutning på spanska Valderrama.

I torsdags inledde han med en imponerande 64-rond och ledning med två slag. Sedan kom skurarna som spolade bort hela fredagen och som innebar att rond två och tre skulle pressas in under lördagen.

Det hann man inte.

När spelet avbröts under lördagskvällen - den här gången på grund av skymningen - hade Jacobson bara hunnit spela 12 av 18 hål. Han hade dessutom tappat det flyt som hjälpte honom fram till den strålande 64-ronden tidigare i veckan. Under rond ett gjorde Jacobson bara en bogey, under rond två blev det fem. Efter två tredjedelar av rond tre hade Jacobson noterat ytterligare tre bogeys och en dubbelbogey, men också fem birdies.

Det gör att han ligger på sammanlagt nio slag under banans par när spelet återupptas under söndagen. Det är två sämre än spanjoren Carlos Rodiles, som övertagit ledningen. Rodiles gjorde birdie på fyra av sina sex sista hål innan mörkret sänkte sig över Valderrama-banan.

Jacobson har ändå stora förhoppningar om att ta sin tredje Europatourtitel för säsongen - bara puttningen börjar att stämma igen. Det var den som övergav honom under lördagen.

- Jag puttade för kort några gånger och missade en kortputt. Jag hade kunnat gått tre eller fyra under par, sade Jacobson om sina 71 slag, ett under par, under rond 2.

Jacobson och Rodiles behöver inte känna sig stressade bakifrån inför avslutningen. Efter två och en halv rond har tvåan Jacobson fyra slag ner till dansken Anders Hansen på tredjeplatsen.

TT-AFP