Johnny Takter utsatt för mordförsök

Manlig bekant anhållen för knivdådet

SPORTBLADET

Den kända travkusken Johnny Takter, 44 år, utsattes natten till fredagen för ett mordförsök. En 37-årig manlig bekant till Takter sitter anhållen för dådet.

I morgon måndag begärs 37-åringen häktad vid Malmö tingsrätt.

- Åklagaren har skrivit ut en häktningsbegäran i dag. Den kommer att lämnas in till tingsrätten i morgon förmiddag, säger polisen i Malmö till aftonbladet.se.

Enligt tidningen Kvällsposten fick polisen sent på natten till fredagen larm om ett våldsamt bråk i en lägenhet i centrala Malmö. När man kom till adressen fann man Johnny Takter knivskuren och kraftigt blödande. I lägenheten fanns flera andra personer.

Enligt tidningen ska 37-åringen ha riktat knivhuggen mot Johnny Takters kropp. Men denne lyckades undgå svåra kroppsskador genom att skydda sig med armarna. Efter att ha körts till universitetssjukhuset i Malmö för vård anmälde Johnny Takter den 37-årige mannen för mordförsök. Mannen greps kort därefter i sin bostad.

Johnny Takter skulle ha kört tre V75-lopp och ytterligare fyra andra lopp på Kalmartravet under lördagen, men skadorna stoppade hans deltagande.

Under söndagseftermiddagen tar åklagare ställning till om 37-åringen ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

aftonbladet.se/TT