Nicklas Danielssons första elitseriemål

Från utlån i Almtuna till matchvinnare i Brynäs

SPORTBLADET

GÄVLE

I veckan har han varit hemma och lyft moderklubben Almtuna i allsvenskan.

I helgen var han tillbaka i Brynäs och blev matchvinnare med sitt första elitseriemål någonsin.

- Jäkligt skönt att tillslut få sätta den, sade Nicklas Danielsson efter Brynäs 3-0-seger mot Södertälje.

Eftersom speltiden varit begränsad i elitserieklubben Brynäs har han lånat ut honom till moderklubben Almtuna i Uppsala, nykomlingar i allsvenskan norra.

Där har det gått riktigt bra och stärkt av det kom han till Gavlerinken på söndagen. Full fart under skridskorna som vanligt. Mer ovanligt var att han även gjorde mål.

- Jag har haft fem stolpskott förut, så det var underbart att den satt.

Det har blivit mycket matcher sista tiden.

Piteå, Skellefteå och Huddinge har stått för motståndet i allsvenskan och i torsdags var han i Globen och mötte Djurgården med Brynäs.

- Men man hinner träna lite däremellan också, försäkrar Danielsson.

I helgen stod det mellan att åka till Skellefteå och Piteå med Almtuna eller stanna i Gävle med Brynäs.

Tränaren Gunnar Persson bestämde sig för att behålla sin junior - ett val ingen av dem ångrade.

- Ser man på det nu var det förstås skönt att få stanna, sade Nicklas, som under uppehållet följer med Småkronorna till Finland för en fyrnationsturnering.

- Vi får se vad som händer sen, men förmodligen blir det nog mer spel med Almtuna också.

Fast att det funkar att spela i två lag visade mot Södertälje. Efter två tröga inledningsperioder där spelet var under all kritik ändrade Gunnar Persson i femmorna och satte Danielsson tillsammans med Mikael Lind och Tommi Miettinen i förstafemman. Niklas Anger tog plats i andrafemman med Peter Nylander och Jakob Johansson.

- Det blev ju ett lyckat drag, både Anger och Danielsson gjorde mål. Kul för Nicklas att få sätta första målet, sade Persson.

Niklas Anger, som även han ska i väg på landslagsuppdrag, satte 1-0 i början av tredje perioden när Rolf Wanhainen tappade koncentrationen i målet för en sekund. Wanhainen fick hoppa in redan 1.20 av matchen då Magnus Lindquist sträckte ljumsken.

Fem minuter efter första målet var det dags för Danielsson. I numerärt överläge fick han pucken i perfekt läge framför Wanhainen och sprätte upp pucken i nättaket. Assisten kom från Adam Andersson, som även han kallats hem från allsvenskan.

När Daniel Casselståhl tvingats avbryta säsongen efter att ha skurit av hälsenan kallades Andersson hem från Mora, och gjorde succé direkt.

- Han var vår bästa back i dag, berömde tränare Persson.

Juniorerna regerar i Brynäs - men för Södertälje ser det tyngre ut. Laget har ännu inte vunnit borta och har hamnat i en position väldigt lik Brynäs

förra året.

- Det här uppehållet kommer lägligt. Något måste vi hitta på, suckade tränaren Timo Lahtinen.

TT