Matti Nykänen fick hjärtattack

Jagades av vilda fans - föll ihop livlös

SPORTBLADET

Backhoppningsstjärnan Matti Nykänen, 40, drabbades av en hjärtattack under semestern i Tallinn.

- Jag föll ihop tre gånger på golvet på hotellrummet. Allt blev svart och jag förlorade medvetandet, säger en blek och medtagen Matti Nykänen.

Foto: LASSE ALLARD
Kollapsade Den förre backhoppningsstjärnan föll ihop livlös.

Nationalidolen Matti Nykänen blir fortfarande flitigt uppvaktad av fans och media. Tidigare har hans alkoholproblem fått stor uppmärksamhet. Nu avslöjas också att Nykänen lider av hjärtproblem och svåra stressymptom.

Meningen var att han och sambon Mervi Tapola under ett par dagar skulle få lugn och ro i Estlands huvudstad Tallinn.

Den finska tidningen Ilta Lehti rapporterar att den tänkta avkopplingen blev en mardröm. Nykänen blev jagad av fans och fotografer.

- När vi äntligen kom in på hotellrummet fick jag häftig hjärtklappning och sedan gick det som det gick, säger Matti Nykänen till Ilta Lehti.

Kollapsade

Matti Nykänen kollapsade. Semestern avbröts och i förrgår kom paret tillbaka till Helsingfors.

- Jag blev mycket rädd. Mattis ben bar honom inte och han föll ihop flera gånger på golvet. Vi hade gått en lång promenad och badat bastu innan han blev medvetslös.

- Jag ringde efter en läkare, säger sambon Mervi Tapola till Ilta Lehti.

Bastubrand

Matti Nykänen har på sistone även drabbats av andra olyckor. Nyligen brann hans bastu ned. Branden misstänks ha varit anlagd.

- Jag måste medge att jag varit stressad. Tysk tv vill komma till Finland och filma mig, jag uppträder som sångare och jag har funderat mycket på bastubranden.

- Jag måste försöka lugna ner mig, säger Matti Nykänen.

Tog fyra OS-guld

Magnus Helander

ARTIKELN HANDLAR OM