Zlatan nobbar U21-drömlaget

”Han meddelade mig att han inte var motiverad”

SPORTBLADET

Källström, Isaksson, Dorsin och Elmander – men ingen Zlatan.

Sverige fick nästan ihop sitt U21-drömlag till dubbelmötena mot Spanien den 15:e och 19:e november.

Matcherna är de viktigaste som ett svenskt U21-landslag spelat på många år. Vinner man play off-matcherna mot Spanien så är Sverige klart för EM och har i förlängningen en chans att gå till OS.

Därför hade U21-kaptenen Torbjörn Nilsson kommit överens med A-landslagets Tommy Söderberg och Lasse Lagerbäck om att fritt kunna använda de spelare han ville.

Men någon Zlatan fick han inte med i laget.

– Vi hade hoppats på Zlatan, som givetvis varit en förstärkning, men han meddelade mig när vi talades vid att han inte var motiverad, och då finns det ingen anledning att ta ut honom, säger Torbjörn Nilsson till svenskfotboll.se.

Zlatan kommer inte heller att spela A-landslagets träningslandskamp mot Egypten.

Sverige börjar dubbelmötet på hemmaplan (Örjans vall i Halmstad) och det är något som Torbjörn Nilsson ser som en nackdel.

- Vi vet att playoff ofta avgörs med små marginaler och att det statistiskt sett är lättare för laget som börjar borta att ta sig vidare. Vi tror dock att vi har en bra chans om vi spelar taktiskt klokt och på toppen av vår förmåga, säger Nilsson.

I truppen finns också en debutant, Hammarbys Patrik Gerrbrand.

Hela truppen:

Målvakter:

John Alvbåge, Örebro SK, Andreas Isaksson, Djurgårdens IF .

Försvarsspelare: Mikael Antonsson, IFK Göteborg, Marcus Dahlin, Örgryte IS, Mikael Dorsin, FC Strasbourg, Patrik Gerrbrand, Hammarby, Fredrik Stenman, Djurgårdens IF, Stefan Ålander, Gif Sundsvall, Samuel Holmén, IF Elfsborg.

Mittfältare/anfallare: Tobias Hysén, BK Häcken, Stefan Ishizaki, Andreas Johansson, Halmstads BK, Jon Jönsson, Malmö FF, Eldin Karisik, Helsingborgs IF, Kim Källström, Djurgårdens IF, Johan Andersson, Landskrona Bois, Johan Elmander, NAC Breda, Alexander Farnerud, Landskrona Bois

aftonbladet.se