Amerikansk idrottsstjärna mördad

Hittades skjuten och överkörd av sin egen bil

SPORTBLADET

Basebollstjärnan Dernell Stenson, 25, har hittats mördad.

Han var skjuten och hade körts över med sin egen bil.

En man har gripits misstänkt för mordet på öppen gata.

Foto: AP
JÄTTETALANG Dernell Stenson räknades som en av basebollens stora talanger.

Dernell Stenson var en av basebollens stora talanger. För sju år sedan valdes han i den tredje draftrundan av klassiska storlaget Boston Red Sox.

Tidigare i år gjorde han sin debut i den högsta ligan. Han spelade i 37 av Cincinnati Reds matcher och var på väg att slå sig in som ordinarie spelare.

Men sent i natt hittades han mördad på en gata i en förort till Phoenix. Polisen i amerikanska Chandler bekräftar att ärendet utreds som mord.

Boende i området slog larm när de hörde skottlossning och Dernell Stenson hittades skjuten. Polisen har dessutom kunnat konsttera att han körts på med en bil.

Vittnen berättar att de såg en svart stadsjeep försvinna från platsen. Fox News rapporterar att polisen hittade en bil som matchade beskrivningen – och att den ägdes av Dernell Stenson.

Föraren har gripits och förts in för förhör. Några anklagelser har formellt inte riktats mot mannen, utan ytterligare utredning väntar.

För basebollaget Cincinnati Reds kom beskedet som en chock.

– Våra tankar och böner går till Dernells familj, lagkamrater och ledare, säger talesmannen Rob Butcher till AP.

Dernell Stenson var i Phoenix för att delta i en turnering för lovande spelare. Alla matcher har ställts in de närmaste dagarna.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM