Ljusdal vände och vann mot Kalix

Fortsatta frågetecken för Kalix

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Frågetecken runt Kalix var många inför årets bandypremiär i den norra allsvenskan - hur har laget påverkats av den svaga försäsongen, med endast en seger? Hur skulle tränaren Andrej Nuzjdinov fylla luckorna efter liberon Stefan Tano och mittfältaren Konstantin Zaletajev?

1 177 åskådare runt Kalix IP lämnade arenan utan tydliga svar - 3-5 (1-1) mot Ljusdal var precis den start det bottentippade laget inte behövde.

I grundserien i fjol vann Kalix båda Ljusdalsmötena (7-4 borta och 4-2 hemma), men på tisdagskvällen hamnade norrbottningarna i tidigt tunga underlägen. Lars Fall ordnade 1-0 för Ljusdal i den 34:e minuten, en ledning som Daniel Åhl snabbt kvitterade med sitt 1-1-mål i den 39:e minuten, men i andra halvlek ökade Ville Aaltonen till 2-1 för Ljusdal som i det läget såg ut att ha manövrerat sig till en premiärseger.

Kalix-vändningen kom - Sergej Gloukhov kvitterade i 62:a minuten och omskolade mittfältaren Sergej Bezobrazov sköt laget i ledning i den 68:e minuten, en hemmaglädje som varade ända till matchklockan tickat fram till matchminut 86.

Då förändrade Igor Gapanovitj matchbilden helt genom 3-3 (i 86:e minuten) och 4-3 bara två minuter senare, en seger som till slut skrev till 5-3 efter mål av Patrik Skoglund en minut före full tid.

Bandyallsvenskan tjuvstartade i fredags när Sandviken hemmabesegrade Falun med 6-2.

TT