Min största tröst: Det finns ingen hockeygala

SPORTBLADET

Hukande i sofforna, blundande, kisande, hummande med öronen, stereon på maxvolym med Machine Heads senaste, en bulldozer som effektivt bearbetade yttervägen bakom tv-apparaten.

Knepen för att se men ändå INTE se "Fotbollsgalan" i måndags tycks ha varit lika många som antalet tittare. Att döma av gårdagens reaktioner var det innemot en miljon TV4-tittare som använde alla upptänkliga knep för att undvika innehållet utan att stänga av.

Själv var jag inte en av er. Inte efter den första kvarten. Redan då hade smärtgränsen nåtts. Kunde inte ta emot mer av presentationer och tacktal så magra att spalten önskade att begreppet artighet aldrig hade uppfunnits. Bara en fotbollshatare kan ha tänkt fram detta.

Och då har vi inte ens kommit till "sketcherna". Det enda skrattretande denna kväll var den trekvart av strömavbrott som fylldes med avskrap från "Nyhetsmorgon" och Peter Siepen som bandynovis. Vid närmare eftertanke kanske inte heller elektriciteten borde ha kommits på, ve dig Benjamin Franklin.

Ska det finnas sportgalor?

"Sport i TV" började istället vandra stadens gator. Frustrerat mediterande över frågan: "Ska TV överhuvudtaget hålla på med sportgalor?" Men utan att egentligen komma till något svar. Dock fanns där en angenämt gnagande tröst i bakhuvudet. Faktumet att det ännu inte finns någon hockeygala. Tänk måndagskvällens evenemang med Challe Berglund i högform. Man kan göra en "Falling Down" för mindre.

Vid återkomsten till hemmet pågick spektaklet fortfarande. Pardonlöst, proffsigt, ytterst penibelt. Det fanns till slut bara en utväg. Apparaten slogs i flisor. Som sedan effektivt pressades ned i sopnedkastet. Luckan tejpades igen med gaffa.

Lugn - efter en match

Äntligen infann sig lugnet med en måndagsmatch i duggregn mellan Blackburn och Everton. Plötsligt ploppade den glatt ut ur rutan på reservapparaten: Fotbollens kärna - allt det där vi fotbollsälskare vill få ut av att tjugotvå karlar eller damer jagar en lädertrasa.

Bara ett problem kvarstår: nu strejkar sopbilen i mitt kvarter.

Han hade allt en cool stickad mössa den där hippa skidrännaren i "Sportspegeln" i söndags. Skulle troligen rymma en fotboll av fyrans storlek.

Lazios Sinisa Mihajlovic önskar nog att repriskameran aldrig uppfunnits.

Varför prickar "Sport i TV" aldrig in de där sägenomsusade NHL-matcherna när män leker män?

Veckans citat: BBC-reportern som tyckte att rugby-VM i Melbourne är "lika malplacerat som ishockey i Kairo".

Lars Nylin ([email protected])