Fredrik Bremberg straffade Luleå

Sedan linkade han av

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Han har missat fem raka matcher på grund av ljumskproblem.

Mot Luleå var Fredrik Bremberg tillbaka i Djurgården, var matchens bäste spelare - och avgjorde med sitt 3-2-mål.

Sedan klev han av - skadad igen.

Beskeden gick i sär minuterna efter Djurgårdens 3-2-seger (2-0, 1-2, 0-0) över Luleå i elitserieishockeyn. Enligt Fredrik Bremberg, före detta Lindquist, var det en ren försiktighetsåtgärd att han klev av matchen i mitten av tredje perioden.

- Vi ville vila ljumsken lite bara, ingen fara, konstaterade Bremberg.

Några minuter senare talade Djurgårdstränaren Niklas Wikegård om samma Bremberg och samma skadebekymmer. Men då var beskedet ett annat.

- Han klev på en klubba och sträckte ljumsken igen. Men den här gången var det den andra ljumsken. Det verkar inte vara "Linkans" år i år.

Enligt Wikegård kan Djurgårdsstjärnan nu bli borta i ytterligare tre till fyra veckor. Han har redan varit borta i två sejourer och missat sammanlagt sju matcher.

Trögt utan Bremberg

Förra gången han gjorde comeback efter skada var mot Södertälje den 21 oktober. Då spelade Bremberg bara två perioder innan han slog upp skadan och tvingades vila i ytterligare fem matcher. De fem matcherna visade Brembergs betydelse för Djurgården som helhet:

Av 15 möjliga poäng tog Djurgården bara åtta.

Dessutom blev det klara förluster mot klart sämre lag i tabellen - 0-3 mot Linköping och 3-8 mot Leksand.

- Han betyder mycket för oss. Som jag ser det är han en av elitseriens bästa spelare, sade Niklas Wikegård.

Med Bremberg tillbaka mot Luleå fick Djurgården fart och alternativ i anfallen, och tog ledningen med både 1-0 (Tomas Kollar) och 2-0 (Nichlas Falk).

1-0-målet följdes av protester eftersom Luleåspelaren ansåg att Kollar medvetet sparkat in pucken bakom Luleåmålvakten Daniel Henriksson.

- En klockren vristspark, sade Luleåtränaren Jens Hellgren.

Avgjorde på straff

I inledningen av den andra perioden hämtade sig Luleå från Djurgårdens starka inledning. Reduceringen till 1-2, av Linus Fagemo, kom efter 6.07 av andra perioden, och en och en halv minut senare gjorde Magnus Nilsson 2-2 i numerärt överläge.

Då var Djurgården skakat.

Men då klev Bremberg in i leken på allvar.

Med en av kvällens läckerheten avgjorde han matchen med sitt 3-2-mål efter 8.08 av den andra perioden. Målet kom på straff sedan Nichlas Falk blivit upphakad i friläge - och Bremberg var iskall.

- Jag hade bestämt mig för att skjuta, men var och hur fick visa sig, sade han om straffen som satt bara någon centimeter under ribban i Luleåmålvakten Daniel Henrikssons vänstra kryss.

Jakob Sillén/TT