HV:s upphämtning räckte inte

Frölunda tog första fullpoängaren på bortaplan

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Frölunda tog säsongens första trepoängare på bortaplan i "derbyt" mot HV71. Göteborgarna vann med 7-5 i en riktigt underhållande match som innehöll allt. Massor med mål, en fantastisk upphämtning och många slagsmål.

- Sånt här händer väl bara i ishockey, pustade en nöjd och lättad Conny Evensson, Frölunda-tränare.

Frölunda hade dragit ifrån till 5-1 mot ett stundtals håglöst HV, och matchen kändes självklart avgjord. Då inledde HV årets upphämtning: Simon Skoog fixade 5-2 med sitt andra mål för kvällen, och strax efteråt drog Oskar Ackeström på sig en femminutersutvisning.

- Så får man inte göra, speciellt inte när vi redan hade en kille i utvisningsbåset. Och det har jag talat om för Oskar också, sade Conny Evensson efter matchen.

Tre HV-mål

Femminutare fortsätter gälla även om motståndarna gör mål, och mål gjorde HV. Ett av Per-Åge Skröder och två av Pasi Määttänen innebar 5-5, och Kinnarps Arena exploderade.

- En fantastisk upphämtning som vi måste ta med oss från den här matchen, sade HV-tränaren Pär Mårts.

Efter HV:s kvittering var det fortfarande tid kvar av Ackeströms utvisning, vilket straffade sig för HV. Loui Eriksson satt av Ackeströms utvisning då denne också hade fått matchstraff, och när Eriksson kom in från utvisningsbåset glömdes han bort av HV-backarna Skoog och Loponen. Eriksson kom fri med Stefan Liv och satte pucken mellan benen.

- Typiskt Loui. Killen är född 1985, får chansen att avgöra och gör en iskall dragning på en världsmålvakt, berömde Conny Evensson.

Matchen död utan Liv

HV lyfte ut Stefan Liv och chansade med sex utespelare, då satte Joel Lundqvist 7-5. Efter det målet bröt ett av matchens alla slagsmål ut, med ett antal matchstraff som följd. Totalt utdelades 142 utvisningsminuter, varav 89 i tredje perioden. Matchen var ändå inte grinig, bråken var en naturlig följd av matchens karaktär och en extra krydda åt denna tillställning som hade allt.

- Vi får tacka högre makter för att vi fick chansen att avgöra efter HV:s upphämtning. Det faktum att vi kom tillbaka igen var den stora styrkan, summerade Conny Evensson.

TT