Ny förlust för kristyngda Malmö

Svaga hemmalaget Timrå vann

SPORTBLADET

TIMRÅ

Krisen blir allt värre för Malmö IF. Lönesänkning hotar spelarna - och vägen till slutspelet tycks bli allt omöjligare att hitta.

Malmö kämpade tappert. Men inte ens det räckte mot höstens sämsta hemmalag i elitserien. Timrå vann fullt rättvist med 4-2 (1-0, 0-0, 3-2).

- Just nu känner jag en stor besvikelse. Grabbarna jobbar hårt och vi gör en riktigt hyfsad match. Men vi har svårt att göra mål samtidigt som vi släpper till några billiga mål - och så här har det sett ut allt för ofta i höst, säger Malmötränaren Stephan Lundh med en suck.

Malmö lyckades kvittera Timrås ledning två gånger och när Kim Staal kämpade in 2-2 så kändes det som om Malmö skulle kunna lura av Timrå någon poäng.

Tapper kämpainsats räckte inte

Men Malmös poäng förhoppningar släcktes när Christian Sjögren lite chansartat fick en gratischans som han förvaltade på bästa sätt. Plötsligt var Malmö i brygga igen, 2-3. Platt fall blev det när Valeri Krykov pangade in 4-2 på ett långskott som den duktige MIF-målvakten Andreas Hadelöv borda ha klarat.

Den ekonomiska krisen som skakar Percys Pågar - har den någon inverkan på det som MIF-spelarna presterade på isen ikväll?

- Det vet man inte, men grabbarna bjöd verkligen till och jobbade hårt. Men det vill sig bara inte. Det är mycket snack om liv och död just nu, men vi är förvissade om att någon gång kommer det att vända - och då kan det vända rejält, hoppades Stephan Lundh.

Skrämbde bort hemmaspöket

Förra säsongen var Timrå nära nog oslagbara i sin hemmahall. I höst så har Timrå det sämsta hemmafacit av alla lag i elitserien.

- Skönt med en seger. Då har vi lyckats skrämma bort hemmaspöket för den här matchen åtminstone. Men visst var det mycket nerver med i bilden, därför kändes avslutningen extra skön då vi kunde gå ifrån till en klar 4-2-seger, sade Timråtränaren Kenta Johansson.

Kimmo Kapanen, som varit avstängd de senaste två matcherna, svarade för en prickfri insats i målet och var tillsammans med Yared Hagos det stora utropstecknet.

Hagos på spelhumör

Yared Hagos, nyförvärv från AIK, har tidigare i höst glimtat till med sin briljanta teknik och rappa skridskoåkning. Nu fick Hagos äntligen rejäl utdelning i poängprotokollet också. Han blev något av matchvinnare då han spelade fram till såväl 3-2 som 4-2 som Christian Sjögren och Valeri Krykov prickade in.

Landslagsmannen Niklas Nordgren var tillbaka igen efter en besvärlig axelskada. Även om Nordgren inte nått upp till samma fina form som han visade upp före skadan så visade Nordgren snabbt att han är den härförare som Timrå behöver.

Han prickade in viktiga 2-1 och satte också fart på matchens starkaste anfallstrio där Nordgren spelar tillsammans med Valeri Krykov och Robert Carlsson.

Ove Byström/TT