Nu trivs Timrå på hemmaplan igen

Besgrade HV 71 med 3–2

SPORTBLADET

TIMRÅ (TT)

Nu har Timrå vaknat till liv igen i sin hemmahall. Före uppehållet för landslagsspel i Karjala Cup var Timrå sämsta hemmalaget i elitserien.

Seger över HV 71 med 3-2 (1-1, 2-1, 0-0) gav den andra raka segern.

- Otroligt skönt att få vinna en jämn match. Vi vann dessutom helt rättvist, konstaterade Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Timrå gladde sin hemmapublik med den bästa insatsen på hemmais i höst. Och det bjöds dessutom på höstens bästa ishockeyunderhållning.

Mardrömsstart för Timrå

- Vi var nog lite slitna efter den tunga matchen mot Frölunda i torsdags. Det kändes som om vi inte nådde upp till vår normala slagstyrka, men samtidigt så var Timrå starkare och hetare, konstaterade HV-tränaren Pär Mårts.

Timrå fick en mardrömsstart då 0-1 letade sig förbi Kimmo Kapanen redan efter 21 sekunders spel - trots att alla trodde att Timrå-försvaret redan klarat upp situationen.

- Vi har en märklig förmåga att sätta oss i besvärliga situationer genom att bjuda på lite för enkla mål i matchupptakten. Det var otroligt viktigt att vi lyckades kvittera till 1-1 i första perioden, konstaterade Kenta Johansson.

Högt tempo, bra spel och tuff och frän satsning i närkamperna. Så såg matchbilden ut i Timrå ishall. I två av tre närkamper var det Timråspelarna som gick segrande ur situationerna.

Skadedrabbat HV

- Det kunde ha varit avgjort redan efter två perioder. Det var Timrå som hade greppet, men vi kämpade hårt och jagade kvitteringen in till sista matchsekunden, summerade Pär Mårts.

I ett skadedrabbat HV-lag, med fyra av de bättre spelarna utanför laget, var Per Gustafsson imponerande i sitt backspel. Även landslagsmålvakten Stefan Liv spelade förtroendeingivande. I anfallsspelet var Johan Davidsson nummer ett.

Det är ingen tvekan om att Timrå saknat sin landslagsstjärna Niklas Nordgren. Under de matcher som Nordgren tvingats vila på grund av axelskada har Timrås fruktade förstafemma varit tämligen beskedlig.

Nordgren den riktige matchvinnaren

Nu var trion Robert Carlsson, Valeri Krykov och Niklas Nordgren matchvinnare igen. Robert Carlsson prickade in två mål.

Men det var Nordgren som var den riktige matchvinnaren. Han visade vägen genom att ta smällarna i närkamperna, sätta fart på skridskorna och våga utmana sina motståndare i alla lägen. Och dessutom satte Nordgren sina passningar direkt på medspelarnas klubblad.

Matchavgörande 3-2 var ett perfekt bevis på Nordgrens storhet. Han snodde åt sig pucken, satte högsta fart efter högerkanten och i full fart slog han ett perfekt pass till Robert Carlsson som i fritt läge stötte in pucken förbi en chanslös Stefan Liv i HV-målet.

Kimmo Kapanen var som vanligt mycket säker i Timrå-målet, även om han var ute och simmade när HV tog ledningen med 1-0.

Yared Hagos var också nyttig i Timrå med sin skridskoåkning och förmågan att få med sig pucken ur de mest trassliga situationerna.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM