Luleå körde över SSK

Nu jäklar räckte inte långt för Södertälje

SPORTBLADET

LULEÅ (TT)

Södertälje kom till Luleå under parollen: ''Nu jäklar''.

Matchen mot Luleå gav ändå en förlust med hela 2-6 (0-0, 0-3, 2-3) och ingen poäng.

Gästerna hade med sig sitt nya NHL-förvärv, Lubomir Sekeras, som innan matchen bara hade tränat knappt 50 minuter med laget, men det räckte inte.

- Han ser väldigt intressant ut, men givetvis tar det en stund innan han hittar rätt i sitt spel, sade SSK-tränaren Timo Lahtinen.

I den första perioden visade dock Södertälje upp ett intressant spel med hög forechecking, men precis som under hela säsongen så ligger lagets problem med att komma till avslut och utnyttja avsluten.

Båda lagen fick chansen att spela i numerärt överläge utan att lyckas göra mål. Bästa chansen hade gästerna som fick spela i nästan en minut med två man mer, men Södertälje visade prov på riktigt svagt power play.

I den andra perioden startade Luleå en riktig ishockeydans. Södertälje såg ut att vara ordentligt tagna på sängen. Gästerna såg stundtals ut att stå helt stilla när heta hemmaspelare snurrade runt i anfallszon.

''Mycket energi''

- Vi spelade nog vår bästa ishockey under andra periodens inledande tio minuter. Det var mycket energi och snabba släpp, sade Mikael Andersson tränare i Luleå.

Om Luleå spelade sin bästa hockey så gjorde gästerna definitivt inte det.

- Vi fick en ordentlig blackout. Vi visste att det skulle vara ödesdigert att släppa in ett eller två mål mot Luleå, sa Lahtinen.

Det blev inte bara ett eller två mål utan tre mål på mindre än fyra minuter.

Tuukka Mäntylä inledde med att skjuta in 1-0 från blå linjen. 2-0 gjorde Karl Fabricius sedan fyra av Södertäljes spelare glömde av att spela försvar och Timmy Pettersson lämnades ensam med fyra anfallande Luleå spelare.

När sedan Jonas Nordqvist fick pucken mitt framför en övergiven Rolf Wanhainen i SSK-målet var matchen avgjord.

Resten av matchen blev en enda lång transportsträcka där Luleå hela tiden var det bättre laget. Södertälje gjorde några fruktlösa försök att komma närmare, men det var för sent. I sista perioden gjorde backen Tuukka Mäntylä ytterligare ett mål och han var tillsammans med Karl Fabricius, som spelade sin andra match för säsongen, hemmalagets bästa spelare.

Halkar efter

Hos gästerna var veteranen Peter Popovic och Lubomir Sekeras klart bäst.

Södertälje får fortsätta kämpa i motvind och snart måste nog poängen komma annars hamnar laget för långt efter.

- Det är en ordentlig uppförsbacke, men jag tycker att den här matchen tillsammans med den förra hemma mot Leksand visar att vi är på gång. Men det är klart, vi har inte speciellt mycket tid på oss, sade Lahtinen.

TT