Luleå hade allt…

…men Färjestad vann som vanligt

SPORTBLADET

KARLSTAD (TT)

Luleå vann skotten, hade det mesta av spelet och den största gnistan.

Färjestad hade kylan och rutinen.

Det slutade med 3-1-seger för serieledande Färjestad.

- En hedersam förlust, suckar Mikael Andersson, tränare i Luleå.

Färjestad i Karlstad är inte lätta att tas med, speciellt inte i början av matcherna. Det fick Luleå bittert erfara.

Redan i första bytet lyckades Peter Hammarström lura bort Daniel Henriksson i Luleåmålet efter ett flygande FBK-anfall.

- Tyvärr har vi för stor respekt för Färjestad under matchens första tio minuter. Vi är inte alls med där ute, säger Mikael Andersson, som annars var stolt över sina spelare.

Det hade han all anledning att vara.

Saknade många spelare

Trots att Mats Trygg snyggt satte 2-0 i början av andra perioden kämpade sig Luleå på ett berömvärt sätt in i matchen. Trots avsaknaden av fem ordinarie spelare krigade Luleåspelarna frenetiskt i varje byte.

Reduceringen till 1-2 i mitten av andra perioden genom Jonas Lundquist var fullt rättvis.

I sista perioden fortsatte Luleåtrycket mot Fredrik ''Grizzly'' Eriksson i FBK-målet. Färjestads reservmålvakt lyckades hålla tätt, mycket tack vare skicklighet men också en del tur. Att gästerna från Norrbotten inte hade den där riktiga kylan i avsluten hjälpte också till.

- Tycker att vi genomgående har ett för dåligt passningsspel. Vi får aldrig igång pucken ordentligt, säger Tommy Samuelsson, Färjestads assisterande tränare.

Omedvetet hade nog Färjestadsspelarna onsdagens match mot Frölunda i Scandinavium i tankarna.

- Vi försökte fokusera på Luleåmatchen till hundra procent. Jag är inte helt säker på att vi lyckades, erkänner Samuelsson.

Marcel Jenni avgjorde matchen när han satte 3-1 i öppet mål i matchens sista minut.

Halvhjärtad insats

För Färjestad kändes gårdagens match mest som en dag på jobbet. Det ska ändå poängteras att Färjestads seger är ett tecken på styrka med tanke på den halvhjärtade insats som värmlänningarna svarade för.

Ett Luleå som fått tillbaka några tunga namn är definitivt ett lag för slutspel. Det är inte många elitserielag som kan komma till Karlstad, pressa tillbaka Färjestad och vinna skottstatistiken. Med större kyla i avsluten kommer Luleå att plocka många välbehövliga poäng framöver. Med de senaste insatserna i färskt minne känns det tunga och tröga Luleå ett minne blott.

ARTIKELN HANDLAR OM