Stormatch av Södertälje när mästarna besegrades

Hoppet tänt efter 3–2-seger

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE (TT)

Södertälje gjorde säsongens bästa match när laget vann med 3-2 (1-0, 2-0, 0-2) hemma mot Frölunda. Men det höll på att gå riktigt illa i den sista perioden. Frölunda gjorde två snabba mål och hade bud på en kvittering.

- Men det hade inte varit rättvist om vi hade tagit poäng, menade Conny Evensson, Frölundas tränare.

Södertälje var riktigt bra.

- De två första perioderna är de bästa jag har sett den här föreningen prestera, sade Timo Lahtinen, den hårt pressade tränaren för Södertälje, efter matchen.

Södertälje hade knappast haft råd med ytterligare en förlust. Men nu blev det tre poäng och hoppet har tänts igen även om Södertälje fortfarande ligger sist i tabellen.

- Vi spelar viktiga matcher i varenda omgång, men det gäller att fokusera på varje match. Vi visste att Frölunda säkert skulle ha onsdagens match mot Färjestad i tankarna. Och där såg vi en chans att vinna den här matchen, det lyckades, fortsatte Lahtinen.

Offensivare ishockey

Södertälje spelade en offensivare ishockey än vad laget gjort tidigare under säsongen. Efter två perioder hade Södertälje skjutit 41 skott och det var bara Henrik Lundqvist i Frölundas mål som såg till att siffrorna hölls nere.

I den sista perioden tappade Södertälje sitt spel från de två första. Och Frölunda var inte sent att utnyttja den chansen. Inom loppet av 1,36 gjorde först Loui Eriksson 1-3 och Jonas Leetma 2-3.

Då återstod 5,43 att spela och det var match igen.

Södertälje och målvakten Rolf Wanhainen fick uppleva några tunga minuter på slutet. Med en och en halv minut kvar fick Södertälje dessutom backen Timmy Pettersson utvisad. Frölunda plockade ut målvakten och bombarderade Wanhainen med skott, men Södertälje lyckades att hålla undan.

- Det känns som om vi är på rätt väg. Vi gjorde en bra period borta mot Luleå, nu var vi bra i två perioder. Kan vi bara stå stadigt med fötterna på jorden blir det intressant framöver. Matchen mot Timrå på torsdag blir oerhört viktig, sade Lahtinen.

Strålande

35-årige backen Lubomir Sekeras gjorde hemmadebut för Södertälje. Han var strålande. En lugn spelare som oftast hittade rätt med sina passningar. Dessutom var hans 3-0 en riktig godbit. Han väntade ned såväl backar som målvakt innan han snyggt placerade pucken i mål. Sekeras kommer att bli viktig för Södertälje i jakten på nytt kontrakt. Södertäljes två första mål gjordes av Peter Larsson och Antti Törmänen.

I Södertälje gjorde Robert Carlsson också en mycket bra match. Han visade hemmalaget vägen genom att ta några tuffa tacklingar direkt i inledningen av matchen.

Henrik Lundqvist visade landslagsklass i Frölundas mål. Utan hans fina målvaktsspel hade matchen varit avgjord efter två perioder.

TT